Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A Balatonban van klór?

A Balatonban van klór?

Figyelt kérdés

2018. aug. 11. 11:37
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Azt nem tudom, de pisi és kaki van . Ezt biztos forrásból tudom.
2018. aug. 11. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Nincs. Vagy te tettél bele?
2018. aug. 11. 11:41
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Abba minden van csak klór nincs. Szerintem még hullák is vagy maradványai is vannak. Állati tetemek is biztosan.
2018. aug. 11. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Külön nem tesznek bele, hiszen a Balaton az természetes víz és méghozzá elég nagy tó, nem tudnák és nem is akarják az egészet kifertőtleníteni :) Természetes forrásból meg szerintem minimális.

A pisi-kakitól meg nem kell megijedni, még ha valamikor valaki tényleg bele végezte is a dolgát, olyan nagy, hogy észrevétlenül elkeveredik elég hamar... De azért nem ajánlom, hogy ezt tedd.

2018. aug. 11. 11:43
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Most miért akarjátok elijeszteni szegényt mindenáron ezekkel, hogy mik vannak benne? Igen, sok minden előfordulhat benne, de attól még fürdőzésre alkalmas a vize (inni nem innám azért). Nem fogsz egykönnyen olyan dolgokra bukkanni.
2018. aug. 11. 11:45
 6/9 anonim ***** válasza:
39%
A Balaton vize piszkos. Gyertek el a Palatinusz tóra Esztergomba. Az az ország legtisztább vizű tava.
2018. aug. 11. 11:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Majd nem lesz az, ha mindenki odamegy.
2018. aug. 11. 12:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Atomi állapotban nincs, klórmolekulaként vízben oldva van, de nagyon csekély mértékben (és nagyon csekély időtartamig), mivel fizikai oldódása közben kémia reakciót produkál és klórossavat és sósavat képez. A klórossal és a sósav tovább reagál a természetes vizekben megtalálható rengeteg szerves anyaggal és végül kloridok és klorátok lesznek belőlük.

Továbbá megtalálható még számos sok klórtartalmú szerves és szervetlen vegyületként is (mint a sima konyhasó (aka nátrium-klorid). Ezeknek nagyon hosszú listája van, a szervezetekre károsakat megtalálod a 201/2001-es kormányrendeletben.

2018. aug. 16. 07:37
 9/9 fredike ***** válasza:
14%
Tévedtek, mert a Balatonban van klór. igaz jóformán kimutathatatlan. A csapvíz klóros, mivel a Balatonba is jut belőle így annak a vize is klóros.
2018. aug. 16. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!