Megfigyeltem, hogy amikor alkalmanként több alkoholt iszom (barátokkal találkozás alkalmával pl) és lefekvés előtt megiszom 3-5dl kólát, másnap sokkal kisebb eséllyel fáj a fejem ébredés után. Mi lehet ennek a magyarázata?
Tudni kell, hogy amúgy nem iszom koffeines italokat ( max zöld tea), mert egy ideje sajnos rosszul leszek tőlük. (3-4 óra izgatottság, kis szédülés stb.) Amikor italozás után iszom akkor ezek nem jelentkeznek.
Ja és régen megittam napi két kávét (10 éve kb.), akkor nem voltak a koffeinnel gondjaim, ez lassan alakult ki valamiért.
A koffeinnek hasonló hatása lehet, mint a mozgásnak. Aki nem egy ültő helyében részegedik le (hanem tánc vagy fizikai munka mellett), azt gyakran sokkal kevésbé érinti a másnaposság. Én is tapasztaltam ezt mozgással is, meg koffeinnel is, bár nekem sose a fejem fájt.
(Persze lehet nagyon másnaposnak lenni alkohol+koffeintől is, de leginkább akkor, ha az ember kihasználja, hogy koffein mellett többet bír inni, pl. a túlvilágra issza magát vodkaredbullal.)
Ha a kóla segít, maradj nála.
Én nehéz kaják után tudok begörcsölni (epe tájékon), de ha utána rögtön iszom 1-2 dl-t nem jönnek a görcsök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!