Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Voltam már fül orr gégészeten...

Voltam már fül orr gégészeten is megnézték tükörrel is nem láttak semmit. Mai nap óta gombócot érzek a torkomban. Szedek reflux gyógyszert. A kérdésem az hogy valakinek esetleg hasonló"élménye"műtét után?

Figyelt kérdés
Mandula műtét után 5 hónappal is fáj a torkom
2018. aug. 8. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Gombóc érzés a torokban,lehet stressztől is,de a reflux is okozhatja.Azért jó,hogy elmentél gégészetre.Ha tükrözték is a torkod és nem láttak semmit,akkor valószínű nincs komolyabb baj.A garatod milyen,piros,erezett,hólyagos vagy egészségesnek látszik?Van róla fotód?

Nekem gyakran vannak torok problémáim,ezért rendszeresen járok gégészetre.A torkom állandóan érzékeny,piros,erezett.Nekem is tükrözik minden alkalommal,szedek gyógyszert,gargalizálok,mégsincs javulás.Ki akarom vetetni a manduláimat,hátha akkor jobb lesz.

2018. aug. 9. 06:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen kicsit erezett de nem annyira h antibiotikumot irjanak fel.azt mondták h van h 1 ev mire a torkomban vissza all minden mivel eddig a mandulaimba ment a ver igy most elmeketileg ketesi az uj helyet.gondolom most nyelvgyok mandulakba megy.Nekem áprilisban szedtek ki a mandulaimat gondoltam tobb bajom nem lesz vele. Hideg etel ital felejtos azonnal fajni kezd a torkom.a hajam viszont egeszsegesebb lett.barmi ketdesemandul mutettelmkaocsolatban szivesen valaszolok.es koszi a valaszod.
2018. aug. 9. 13:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocsi h ekezet nelkul irok de igy gyorsabb :)
2018. aug. 9. 13:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Köszi a választ.Mivel én is ki akarom vetetni a manduláim érdekelne,hogy zajlik a műtét.Altatással csinálták vagy érzéstelenítéssel?Öklendeztél-e?Én a torok tükrözés közben is öklendezek.Csak töbszörre szokott sikerülni.A nyelvgyök9 mandulák nekem is duzzadtak,de ronda az egész garatom.Ha van időd,írd le részletesen a műtétet.Köszönöm előre is.
2018. aug. 9. 15:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem általában ilyen a torkom.Bocsi ha undi a kép!Nehezen tudtam lefotózni,de azt hiszem minden látszik.A tied gondolom szebb a műtét után.Unom már 1-2 havonta a gégészetre menni.Már naponta nézem a torkom a tükörbe és egyre rondább.

[link]

2018. aug. 9. 16:36
 6/7 A kérdező kommentje:
A mandula mutettol nagyon feltem...el is kellett halasztani az elso idopontot mert a kisfiamtol elkaptam a hasmeneses virust viszont rá egy hétre már kaptam is az ujat.en maganrendelesre mentem mert tb.s re csak 2 honap mulva kaptam volna es tenyleg mar 5 evvel ezelott is 19 eves koromban javasolták a kivételét.a dr.no azonnal mondta h ket fajtaja van a mandulamutetnek az altatas es az erzestelenites nagyon felek az alatastol megis azt mondtam h altassanak valaszthattam ha kizarolag csak erzestelenitessel csinaltak volna nem mentem volna bele a mutetbe.elso nap befekudtem ugye ejfelig ihattam estig ehettem.reggel 6 kor a mutet napjan felebresztettek h igyak 2 korty vizet.mutet elott 1 oraval hozták a nyugtato tablettat h vegyem be en nem kertem mert nem szeretem a bodult kabult allapotot.en jottem.jott a mutos betolt sirtam nagyon...kertem h vigyazzanak ram kert van egy 2 eves kisfiam es nagyon szeret engem.utana mar csak annyit kerdeztem h normalis h szedulok? Es mar csak arra emlekszem h az ágyon vagyok jegzsele a nyakamon es még csodalkoztam is h nem fáj semmim....na de aztan kiment a fajdalomcsillapito injekcio hatasa..inni kellett csak az volt mudzaj aznap este ......fuuu oszinte leszek nagyon nehez volt es rossz.....iszonyatosan...aznap este csak ulve tudtam aludni es sokszor felkeltem h nem ugy tudok nyelni vagy osszegyult a nyálam....masnap reggel mar muszaj volt enni is hat mintha ujra kellene megtanulni nyelni.....volt h ugy ereztem megakadt a kaja a torkom es gyorsan inni ra nehez volt. Beleneztem a torkomba es az ami kozepen lelog az a lifego nem tudom mi a neve bevolt dagadva es hozza ert a nyelvemhez ez amiatt van mert addig a mandulaimba ment a ver es most nnem talalta a helyet idovel persze lentebb megy. Hazaengedtek hurrá irtak fel cataflamot van a vizben oldodo meg a szemes es a szemest kertem miert ne? En hulye.....sokat ittam napi 3-4liter tuti megvolt csak darabosat ettem minnel hamarabb leválljon a seb. Nehez volt enni inni nem.is a fajdalom mert azt gyogyszerral tudod kezelni mar ameddig hat hanem h alig tudtam nyelni es ugy ereztem ott marad a kaja. 5-6nap valoban levált a seb ejszaka arra keltem fel h valami log a torkomon nyelek egyet nagynehezen es erzem h lrmegy ennek olyan rossz ize volt majdnem behanytam.ettol fuggetlenul h levált a seb fajt fajt mar nem volt eleg a 4-5orankenti gyogyszer volt h 2,5orat nem birt ki a cataflam.persze en be is vettem nem akartam magam szenvedtetni.egesznap fekudtem.anyukam 2 het szabit vett ki o volt a fiammal hozzateszem el sem tudtam volna látni.sem emelni sem hajolni nem szabad mert beverezhet.igazabol nekem 1 honap volt a "felepules" mert kozben a fagyitol es ajegzseletol begyulladt a torkom es csodalkoztam h mindenki masnak akit velem egy idoben mutottek bejeloltuk egymast es tudositottzk a gyogyulasunkat :) tehat mindenki jol van en meg szenvedek.kaptam antibiotikumot es jobb lett. 2 hobapig ra sem gyujtottam cigire ahogy az meg van irva mindent ugy csinaltam. Most pedig ugyamugy ha hideget eszek vagy iszok megfajdul a torkom.viszont orulok h kivettek mert sok csunya dolgot tud tenni egy rossz mandula a szervezettel. En nagyon rosszul eltem meg. De mindenki mas. Ha muszaj h kivegyék mindenkeppen vetessetek ki. Tul lehet elni.de nem egy leanyalom...
2018. aug. 16. 00:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen a részletes választ.Mivel mindig is torokfájós voltam,néhány éve elmentem a fül-orr-gégészetre a szokásos évenkénti ellenőrzö vizsgálatra.A dokinő mikor belenézett a torkomba,azt mondta,hogy rémesen néz ki a garatom,vetessem ki a manduláimat.Akkor beijedtem és nem mentem vissza.Azóta már rengetegszer voltam gégészeten torokgyulladás miatt,több orvos is megvizsgált,mindig tükörrel is,megnyomkodták azzal a fém spatulával a manduláim,de műtétről senki nem beszélt.Közben elmentem én is magánrendelésre,jól megtúrkálták a torkom és krónikus garatgyulladást állapítottak meg.Nemrég torokfájás miatt megint a gégészetre kellett mennem,akkor a vizsgálat után rákérdeztem a mandulaműtétre.A drnő azt mondta indokolt lenne.Azóta foglalkoztat,hogy kivetetném,bár a manduláim nem nagyon szoktak begyulladni,inkább a torkommal van sokszor baj.Amit említettél,a lifegő ami lóg a torkunkban,a nyelvcsap (uvula),na az nekem meg van nagyobbodva egy ideje,az orvos mondta vissza fog húzódni ha elmúlik a torokgyulladás,de nem tette.Hosszú maradt,ha kitátom a számat látom,hogy fel van akadva a nyelvgyökre,irritálja,idegentest érzést okoz a torkomban.Neked visszahúzódott már?

Hát,készülök a gégészetre,megvizsgáltatom a torkom megint és ha a doki javasolja,kivetetem a manduláim.Tudom kellemetlen lesz a műtét után,de csak kibirom én is.Talán akkor megszünik az állandó torokgyulladás is.

2018. aug. 17. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!