Voltam már fül orr gégészeten is megnézték tükörrel is nem láttak semmit. Mai nap óta gombócot érzek a torkomban. Szedek reflux gyógyszert. A kérdésem az hogy valakinek esetleg hasonló"élménye"műtét után?
Gombóc érzés a torokban,lehet stressztől is,de a reflux is okozhatja.Azért jó,hogy elmentél gégészetre.Ha tükrözték is a torkod és nem láttak semmit,akkor valószínű nincs komolyabb baj.A garatod milyen,piros,erezett,hólyagos vagy egészségesnek látszik?Van róla fotód?
Nekem gyakran vannak torok problémáim,ezért rendszeresen járok gégészetre.A torkom állandóan érzékeny,piros,erezett.Nekem is tükrözik minden alkalommal,szedek gyógyszert,gargalizálok,mégsincs javulás.Ki akarom vetetni a manduláimat,hátha akkor jobb lesz.
Nekem általában ilyen a torkom.Bocsi ha undi a kép!Nehezen tudtam lefotózni,de azt hiszem minden látszik.A tied gondolom szebb a műtét után.Unom már 1-2 havonta a gégészetre menni.Már naponta nézem a torkom a tükörbe és egyre rondább.
Köszönöm szépen a részletes választ.Mivel mindig is torokfájós voltam,néhány éve elmentem a fül-orr-gégészetre a szokásos évenkénti ellenőrzö vizsgálatra.A dokinő mikor belenézett a torkomba,azt mondta,hogy rémesen néz ki a garatom,vetessem ki a manduláimat.Akkor beijedtem és nem mentem vissza.Azóta már rengetegszer voltam gégészeten torokgyulladás miatt,több orvos is megvizsgált,mindig tükörrel is,megnyomkodták azzal a fém spatulával a manduláim,de műtétről senki nem beszélt.Közben elmentem én is magánrendelésre,jól megtúrkálták a torkom és krónikus garatgyulladást állapítottak meg.Nemrég torokfájás miatt megint a gégészetre kellett mennem,akkor a vizsgálat után rákérdeztem a mandulaműtétre.A drnő azt mondta indokolt lenne.Azóta foglalkoztat,hogy kivetetném,bár a manduláim nem nagyon szoktak begyulladni,inkább a torkommal van sokszor baj.Amit említettél,a lifegő ami lóg a torkunkban,a nyelvcsap (uvula),na az nekem meg van nagyobbodva egy ideje,az orvos mondta vissza fog húzódni ha elmúlik a torokgyulladás,de nem tette.Hosszú maradt,ha kitátom a számat látom,hogy fel van akadva a nyelvgyökre,irritálja,idegentest érzést okoz a torkomban.Neked visszahúzódott már?
Hát,készülök a gégészetre,megvizsgáltatom a torkom megint és ha a doki javasolja,kivetetem a manduláim.Tudom kellemetlen lesz a műtét után,de csak kibirom én is.Talán akkor megszünik az állandó torokgyulladás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!