Van igény arra, hogy az ezen oldalon felmerülő egészségügyi kérdésekre egészségügyi végzettséggel (orvos/diplomás ápoló/mentőtiszt/gyógytornász/gyógyszerész/. ) rendelkező személy adjon hiteles, érthető, szakmailag helytálló választ?
Ha igen, miért, ha nem, miért?
Válaszaikat előre is köszönöm.
végzős orvostanhallgató
Szerintem igen, lenne igeny.
Valaha voltam, apolono, es neha tenyleg elkepedek, hogy mekkora baromsagokat tudnak irni, tanacskent egymasnak az emberek.
Ez az egyik fele, a masik, hogy remiszto, hogy emberek komoly problemakkal, nem orvoshoz mennek, hanem egy ilyen oldalrol varjak a csodat vagy en nem is tudom.
Szerintem sokan orulnenek, ha a valaszukra hozza erto valaszolna!
Szerintem nem kifejezetten, mert
1. Sokan le sem írják normálisan a panaszaikat. Például: "Piros pötty, mi lehet?" vagy "Fáj itt, mi lehet?", de kedvencem, amikor beírják a laborértékek közül a "csillagosokat", de semmi kommentárt nem fűznek hozzá ("GGT: 85 HB: 110?"), még azt sem, hogy mi a panaszuk.
2. Sok az olyan jellegű kérdés, ami már a józan ész határát súrolja. Lásd példának a mai srácot, aki otthon a FAGYÓBAN akarta lefagyasztani a spermáját:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__9437..
3. Sok kérdés nem is "egészségügyi" jellegű:
"Rossz idő van és rossz kedvem", "Miért kell levetkőzni az orvosnál, biztos, mert perverz?", "Hogyan legyek lázas?" stb.
4. Sok kérdező csak azt a választ fogadja el, amit hallani akar, gondolok itt főleg a "Mivel lúgosítsak?" kérdésekre. Hiába írod le neki a fél klinikai biokémiát, te akkor is h.lye vagy, bezzeg a bioboltos 8 általánossal jobban tudja...
5. Sok Kérdező egyszerűen lesz@rja a kérdését. Hányszor volt olyan, hogy visszakérdeztem (pl.: "mindkettő lába dagad-e" vagy "mikor kezdődött, mióta tart, stb"), de egyszerűen nem válaszoltak.
Lehet hogy lenne rá igény, de ez az oldal nem erről szól.
Arra vannak más portálok.
Én gyógyszerész-asszisztens vagyok, de nem szoktam ezt a válaszaimban feltüntetni, kivéve ha valakit meg kell győzni mert nem hiszi el a leírtakat.
En szemely szerint nagyon orulnek,ha vki felvilagositana a gyogytornasz munkarol :)
Segitenel??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!