Lehet fantomfájdalma egy Volt sztómás betegnek? (lent)
Figyelt kérdés
4 hónapig volt sztómám és most úgy érzem hogy oldalt a sebnél folyik a székletem... közben az lehetetlen! visszahelyezték a végbelem a helyén már csak egy kis seb van!2010. jún. 19. 20:20
1/2 anonim 

válasza:

Ez az érzés nem egészen fantomfájdalom, de annyiban rokon, hogy lehetetlent érez az ember. Ilyen esetben én (mint orvostanhallgató) úgy tudom, hogy a fantomfájdalomhoz hasonló érzőideg alapú téves érzés nem jöhet szóba. Arra tippelnék, hogy ez az érzés pszichés alapú, talán attól fél - miközben tudja, hogy elméletileg ez esélytelen -, hogy mégiscsak rosszul gyógyul össze valami, és egyszer csak tényleg ereszteni fog a seb.
2/2 anonim 

válasza:

Fantomfájdalomnak az amputált testrész fájdalmát mondjuk. Mivel Önnél nem amputáltak semmit és nem is fáj semmije, ezért Önnél ez szóba sem jöhet. Az érzés szerintem is pszichés alapú lehet.
Dav
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!