Állómunka miatt fellépő talpfájásra mit kéne tennem? Már szinte elviselhetetlen a fájdalom az 5. óra után.
Recepciós vagyok, állómunkát végzek, méghozzá magassarkú cipőben. Már vettem talpbetétet, ami nem használ, mert különbséget nem érzek. Lúdtalpas is vagyok, ami lehet az egyik oka a talpfájásomnak. Amikor hazajövök, forrók a talpaim.
Valaki végez szintén ilyen típusú állómunkát? Ötlet, tipp az ellen, hogy jobban bírjak talpon állni 8 órán keresztül?
U.i.: a két nap szünet után sem múlik el a fájdalom, pedig pihentetem, masszírozom.
Szerintem menj el egy ortopéd orvoshoz, aki biztosan tud neked csináltatni valami betétet. A drogériákban kapható betétek sajnos nem sokat segítenek, ha lúdtalpas vagy. Illetve vannak tornagyakorlatok, amik szintén jók a lúdtalpra (youtube-on is találsz ilyeneket). Illetve az úszás!
Nekem olyan magas sarkúban ég a talpam, aminek nagyon vékony a talpa. Egy kis platform is sokat segít. Vannak egyébként jó krémek is, amik felfrissítik a lábad, mert 8 óra állás egy nem lúdtalpast is kikészítene. Én még jégkockával szoktam a lábamat hűteni a munkahelyemen, de étteremben dolgozom, szóval gondolom te a recepción ezt nem tudod megoldani.
Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!