Miért szédülök amikor kicsit gyorsabban felállok?
Ha fekvésből, ülésből vagy guggolásból felállok, akkor mindig elkezdek szédülni és le kell ülnöm.
Ha egy picit nagyobb lendülettel hajtom ezeket végre.
Egyszer, kétszer már ájultan is el ez miatt.
Azt mondják, hogy az alacsony vérnyomás lehet az oka, de az én vérnyomásom teljesen normális.
Mitől és miért van ez?
A vérnyomás lehet tartósan alacsony, de lehet normális szinten, viszont alkalmanként leesik. Pl. pontosan olyan helyzetekben, amiket leírtál: hirtelen felálláskor.
Ezért az első trükk, hogy lassan csináld. Fekvésből még úgy is lehet, hogy először csak felülsz, kb. fél percet ücsörögsz, és csak utána állsz fel.
A kávé nem jó egyébként, az csak a pulzusszámot emeli meg, a vérnyomást pont nem. Viszont vannak gyógynövények, amelyek segítenek megemelni kicsit a vérnyomást.
Ja, és ha mégis elkezdesz szédülni bármikor is, jön a második trükk: guggolj le gyorsan, és maradj úgy, ameddig csak nem érzed, hogy már okés vagy. Nekem ez kb. 10-15 másodperc szokott lenni.
Ennyi sok buta választ még nem olvastam így sorban .
Az egyen súly érzékelője a fülben helyezkedik el .
Van akinél ez nem azonnal működik,pár mp re szükség van ,amig a normális helyzet beáll.
Ha gyakorta fordul elő,a fűlészetre kell menni vizsgálatra .
De még a szemnek is köze lehet a problémához .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!