Orvosként elárulhatom, hogy az orvosok sem különbek az átlag embernél.
Ugyanúgy dohányzunk, egészségtelenül is tudunk táplálkozni, iszunk és különbözző tudatmódosító szereket is kipróbáltunk.
Ilyen az élet... attól, hogy valaki csinál valamit és tudja, hogy mi volna a jó, nem azt jelenti, hogy azt is fogom csinálni.
Egy életünk van és igazából sokan vagyunk úgy vele, hogy inkább élünk x évvel kevesebbet, de cserébe az legyen tartalmas.
Ha pedig a tartalmassághoz hozzájárul a dohányzás, akkor igazából ez van.. :)
Az egy dolog, hogy számodra nem okoz extra örömöket, de sokunknak meg igen.
Attól pedig, hogy neked valami nem hat, az nem azt jelenti, hogy másnak sem fog és te lennél az etalon, akiről mindenkinek példát kell vennie.
Emellett téves a felvetés kolléga.
Attól leszek hiteles, hogy a páciens szemébe mondom az őszintét, hogy én sem tudom lerakni.
Ergo egy olyan emberrel beszélget, aki átérzi a nehézséget és nem csak a levegőbe hányja azt a dolgot, amit mindenki tud.. de közben nem látja az árnyoldalát, hogy nem is olyan könnyű.
Extraként FELNŐTTKÉNT kezelek mindenkit, így eltudom mondani, hogy vagy lerakja és tovább él vagy nem rakja le de akkor vállalja a kockázatot.
Ahogy én is vállalom.
Pont ezt imádják az emberek bennem, hogy nem játszom el a szentet.
Hanem őszintén megmondom, hogy mi a helyzet.
Figyelembe kéne venni, hogy számtalan embernél az az ösztönző erő, hogy nem kertelünk, megmondjuk az igazat és esélyt adunk nekik, hogy megmutassák, hogy ők jobbak.
Nem egy pánciensem volt, aki abból merített erőt, hogy kitartóbb mint én és neki sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!