Miért viszket a kullancs csípésem helye?
Figyelt kérdés
Pénteken vagy szombaton megcsípett egy kullancs a térdem mellett,de csak vasárnap este vettem észre fürdés közben,akkor azonnal ki lett szedve.Szerencsére nem szakadt bele a feje,és lefújtam alkohol tartalmú készítménnyel.Ma elkezdett viszketni a helye.Miért?Másik kérdésem,hogy most a héten elég fáradékony,egykedvű voltam/vagyok,és sokszor fáj a fejem.Ez lehet a kullancs csípéstől?Kicsit meg vagyok ijedve:(
16/L
2010. jún. 18. 18:39
1/11 anonim válasza:
Mindenképpen mutasd meg orvosnak! Nincs piros folt a csípés helyén?
2/11 A kérdező kommentje:
Nincsen,csak ott egy icipicit pirosabb mint a bőröm,de tényleg csak egy picit.
Legközelebb csak hétfőn tudok orvoshoz menni,de nem tudom,hogy biztos elmenjek-e,kicsit félek is,de egy kullancs csípés nem a világ vége.
2010. jún. 18. 18:50
3/11 anonim válasza:
van kullancsoltásod (és legalább öt éven belüli)? ha van, akkor Lyme kórt még mindig elkaphattad és annak bizony piros folt mutatja a csípés helyét. ha időben elmész orvoshoz, nem alakulnak ki a súlyos szövődmények. antibiotikumot kell kérned orvostól mindenképpen! és javaslom, menj el ügyeletre!
4/11 A kérdező kommentje:
A Lyme kór tünetei hetekkel később jelentkeznek csak.Egyébként nincs kullancs oltásom.Ügyeletre pedig nem tudok menni,és nem is akarok.Ha pirosabb les hétfőig,akkor elmegyek,de ha nem,szerintem nincs miért aggódnom.De engem inkább az érdekelne,hogy miért viszket??
2010. jún. 18. 18:55
5/11 A kérdező kommentje:
És persze köszönöm a válaszaitokat:)
2010. jún. 18. 18:56
6/11 anonim válasza:
a bőrpír az első tünet. és nem feltétlenül hetek múlva jelentkezik...persze ha szívesen vársz addig...
7/11 A kérdező kommentje:
Az előbb írtam,hogy csak picit pirosabb,szinte észre sem vehető.
De még mindig nem a kérdésre válaszoltatok.
2010. jún. 18. 19:10
8/11 anonim válasza:
fene tudja, h miért viszket:P a szúnyogcsípés is viszket és azt se tudom:P
9/11 anonim válasza:
elmúlt vagy mi lett a következménye mert nekem is a jobb térdemnél volt bennem egy kullancs még az nap kiszedte osztályfőnököm nem pirosodott be csak egy nagyon kicsi piros pont van de viszket ezért szeretném tudni hogy veled mi történt?
10/11 A kérdező kommentje:
Semmi,aztán elmúlt a viszketés is,nem is pirosodott be jobban,és még mindig élek,szóval nem lett semmi bajom:)
2012. máj. 28. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!