Egy orvos dolgozhat asszisztens nélkül?
Nem igazán.
A papír munka a betegellátás rovására megy csak.
Miért nem dolgozhatna?
Egyedül is képes a beteget megvizsgálni, ehhez nem kell más valaki. Ha meg az adminisztrációt is ö végzi, akkor teljesen fölöskeges az asszisztens!
Nem tudom, hogy MO-on van-e és miért ilyen szabály.
Én Németországban élek, itt semmilyen orvosnál nincs benn asszisztens, csak az orvos meg a beteg. (Az adminisztráció meg annyiból áll, hogy az orvos beír minden adatot a komputerbe, az idöpontokat kell csak az asszisztenssel egyezetetni, de kinn, a rendelö elöterében, a vizsgálóhelyiségben nincs egyáltalán ott senki más)
Nögyógyásznál meg végképp fölösleges és kínos, hogy az orvoson kívül még valaki csodáljon, amikor levetközve a vizsgálószékben vagyok.
Az orvos-beteg kapcsolat bizalmi dolog, amit a beteg az orvosnak elmond, azt nem feltétlen akarja több mindenki elött kiteregetni.
Szóval számomra érthetetlen dolog, hogy egyáltalán eszébe jut valakinek az, hogy az orvoson kívül más is ott legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!