Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen tünete van a kullancscs...

Milyen tünete van a kullancscsípésnek?

Figyelt kérdés

Nem tudjuk eldönteni, még a háziorvos sem tudta!! De azért felírt antibiotikumot...

Szúnyogcsípés-szerű, de egy fekete pont van a közepén. Viszont nem nőtt az a pont. Első nap viszketett, aztán nem. 3 napja történhetett. Van több szúnyogcsípés is körülötte.

2010. jún. 17. 08:36
 1/4 anonim ***** válasza:
A kullancscsípésben NINCS fekete pont, csak ha benne van a kullancs még, azt meg fel lehet ismerni és ki kell szedni. Az agyhártyagyulladás sokáig lappang, 3 nap után nincs tünete. A Lyme-kórnak az a tünete, hogy a kullancs helye körül növekvő piros folt lesz a csipés utáni napokban, majd eltűnik, néha "vándorol" (máshol pirosodik be, de először a csípés körül). Na erre kell az antibiotikum.
2010. jún. 17. 08:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Én tömegével szedem össze a kullancsokat. Már Lyme fertőzsem is volt /sajnos/.

Ha nem fertőzött, nincs baj még akkor sem, ha a feje bentmarad. Ha viszont néhány nap múlva a tested bármely részérén /lehet éppen nem ott, ahol megcsipett/ egy darab /sohasem páros számu/ lilás céklaszinű foltot észlelsz, biztos hogy Lyme fertőzésről van szó. Ezt kimutatja az infektologiai vizsgálat. Ott írják fel rá az erős antibiotikumot is.

Más helyen már leírtam a kullancs kiszedésének legjobb módját, keresd meg, most sajnos sietnem kell.

2010. jún. 17. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia!A kullancslap.hu-n rengeteg információt kaphatsz.Én is ott keresgéltem mikor a kislányomban volt.Az biztos hogy nem lenne szabad fekete pontnak lenni benne ha normálisan kijön,csak ha eldörzsölted vagy beleszakadt a feje.De azt a bőrgyógyász ki tudja szedni.Vagy a másik lehetőség hogy majd a szervezeted kilöki.
2010. jún. 17. 09:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Olyan nagyobb piros duzzadt folt lett körülötte, még aznap estére, mostanra halványul.

Curam nevű antibiotikumot írt fel a háziorvos, de nem akarja a férjem beszedni, így is beteg a mája, pedig fiatal.

2010. jún. 17. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!