Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha a korzettet az előírt 23...

Ha a korzettet az előírt 23 óra helyett csak napi 16 órát hordom akkor romlani vagy stagnálni fog a hátam, biztos nem javul?

Figyelt kérdés

Szóval, 16 éves vagyok, kiderült, hogy fűzőt kell hordanom. A fájdalmat hamar megszokom, de az iskolába nem akarom felvenni. RUHA ALÁ SEM, mert LÁTSZIK, PRÓBÁLTAM és nagyon ronda.

Az orvos azt mondta, hogy mivel én már viszonylag megálltam a növésben (nem csak a korom miatt mondta, mert azt tekintve még nem) és semmi panaszom nincs, nem minden esetben írt volna fel korzettet, csak sajnos nagyon rövid idő alatt nagyon sokat romlott a gerincem, egyedül emiatt írt fel.

És mondta, hogy ő műtéttel sem akar riasztgatni, mert szerinte nem indokolt. És elég 1 évig hordanom, tovább nem lesz értelme.

Ha minden nap csinálom a tornát, fokozottan figyelek a hátizom erősítésre, úszok és lovagolok, emellett napi 16 órát, hétvégén, szünetekben 23 órát hordom a korzettet, benne alszok, itthon folyamatosan benne lennék, akkor tuti nem fog ettől javulni? Romlana?

Nekem nagyon nagy lelki teher, nagyon zárkózott vagyok, nem könnyen szerzek barátokat és minden egyes apró kis burkolt sértés is borzasztóan rosszul esik. Erről nem tehetek, ilyen a természetem. Ha megbámulnak azt meg egyenesen nem bírom elviselni. Pszcihés alapon van valami ilyen problémám, ez még a korzett előtt kiderült.

Most sikerült beillesztkednem 9 év után az iskolába, nem én vagyok az osztály nyomija, de tuti, hogy amint bemennék fűzőben, azonnal mindenki megsajnálna vagy ilyenek. Ezt meg még annyira sem bírom. Oké, hogy az egészségem fontosabb, mindenkitől ezt hallom, de az jobb, hogy konkrétan lelkiekben tönkre megyek? Ez is ugyanolyan betegség, csak anyáék nem látják be.

Az, hogy ne foglalkozzak másokkal, akik számítanak azok így is szeretnek és más sablonos szövegek nem érdekelnek, nekem ezek nem segítenek. Nem tudok ilyen érzéketlen maradni a többi ember véleményével szemben. Igen, gyenge vagyok, de ez van.

2018. jún. 12. 22:44
 1/5 anonim válasza:
100%
Mit szeretnél mit mondjuk? Sajna nem vagyunk orvosok, nem fogja tudni senki megmondani, valoszinuleg javulni fog a hatad(fogszabalyzos tapasztalatbol kiindulva- en se hordtam annyit amennyit kellett volna), de valszeg nem olyan mertekben, mint az elvarhato alapbol. Nem veletlenul van eloirva annyi ido. Ez a te dontesed, ha teged ez ennyire bant, akkor csinald ugy, ahogy mondtad. De akkor gondold komolyan azt a fokozott hatizomerositest is. Emellett hetvegen, es szunetekben ha tudod hordani az meg nagyon jo lenne.
2018. jún. 12. 22:59
 2/5 anonim ***** válasza:
11%
Hát az tuti, hogy minimum meghosszabbítod a saját gyógyulásod idejét akár még egy egész évvel is.
2018. jún. 12. 23:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Az van, hogy minden fűzősnek 23 órát mondanak, súlyosságtól függetlenül, a hátizomerősítésre külön, meg egyik doki sem hívta fel a figyelmet, pedig tök logikus, hogy anélkül semmit nem ér,mert nem fogja örök életemben egy műanyag tartani a hátamat.
2018. jún. 12. 23:07
 4/5 anonim válasza:
100%

Szia!

Ha még aktuális, én is korzettes voltam, kb 2évet. Ha gondolod írj akár privát üzenetet, szívesen segítek egy két tapasztalattal ha tudok. :)

(Elég sok minden előfordult nálam, korán kiderült gerincferdülés, gyógytorna majd feladás, aztán újra torna+korzett, rendszeres viselés majd időnek előtte abbahagyás, szerintem megküzdöttem /és küzdöm még mindig/ amit meg kellett az egésszel, vannak tapasztalataim bőven.)

Kitartás!

Egy 17éves sorstárs

2018. júl. 8. 19:28
 5/5 anonim ***** válasza:
38%

Miért azok akarnak tanácsokat adni, akiken nem segített a gyógytorna, korzett?

Edzeni kell, és ha a bal vállad van magasabban, akkor a bal széles hátizom megfeszítésével tudod kiegyenesíteni.

Előre mondom nem érdekel a gyógytornász nem ezt mondta ...

azét mert fogalmasa sincs hol a széles hátizom.

2018. júl. 8. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!