Hozzáértő segítségét kérem. A natúrkozmetikumokban található 'alumina' összetevő pontosan mi? Bővebben lent.
Dm alverde napozó balzsamot vásároltam a 20 hónapos gyermekemnek
Szeretnék paraffin,ásványi olaj és minden mentes természetes összetevőkből álló napvédőkrémet,de csalódást okozott hogy ez a natúrkozmetikumként hirdetett termék alumíniumot tartalmaz. Vagy az Alumina nem egyenlő az alumíniummal? Valahol olvastam hogy az alumina önmagában homeopatias szer. De azt miért tennék napvédő krémbe? A válaszokat köszönöm.
Hátha valaki hanyatt dobja magát attól, hogy homeopátiás a napozókrém? :D El tudom képzelni.
Amúgy aluminium-oxid, sűrűséget szabályozó anyag. Al2O3.
Még mindig az 1-es vagyok.
Van egy tök jó cikk a kemofóbiáról, idéznék belőle, mert szerintem a témába vág.
" A sajtóban és a környezetvédelmi kiadványokban teljesen elterjedt ‘vegyi anyagok’-ról, ‘kémiai anyagok’-ról, ‘veszélyes anyagok’-ról, ritkábban ‘vegyszerek’-ről beszélni, anélkül, hogy bárki venné a fáradságot és elmondaná, hogy pontosan mire is gondol. A ‘vegyi anyagok’ kifejezés (ez a kedvencem), azt sejteti, hogy vannak más anyagok is, amelyek nem ‘vegyi’ természetűek. Ugyan melyek lennének ez utóbbiak, illetve az előbbiek? Vannak nem ‘vegyi’ anyagok is? A laikusok ‘vegyi anyagok’, ‘kémiai anyagok’ alatt általában a vegyipar és rokon iparok által termelt és felhasznált, a természetben általában elő nem forduló, potenciálisan veszélyes anyagokat értik. Csakhogy a veszélyesség és a természetes vagy mesterséges jelleg között semmilyen összefüggés nem létezik. Miért lenne veszélytelenebb a természetes úton, erdőtüzekben keletkező dioxin vagy a gombák által termelt, a trópusi paprikaszállítmányokban rendszeresen felbukkanó rendkívül mérgező aflatoxin, mint az, amit a laboratóriumokban állítunk elő? Miért lenne veszélyesebb az a tiszta A-vitamin, C-vitamin vagy ecetsav (a lista hosszan folytatható), amelyekből tíz- és százezer tonnákat használunk fel évente, mert a természetes források nem képesek fedezni a világszükségletet, mint az, amit a természetben találunk? A természet egységes, nincs különbség a természetes és mesterséges úton előállított anyagok között. "
"gy amerikai felmérés szerint a kemofóbia és a kémiával kapcsolatos ismeretek között fordított arányosság figyelhető meg: minél többet tud valaki a kémiáról, annál kevésbé fél a ‘vegyi anyagok’-tól (R. M. Eddy: Chemophobia in the college classroom: extent, sources, and student characteristics. Journal of Chemical Education, 2000, 77, 514-517). "
Látom a kedves válaszadó a 'másik' táborhoz tartozik. A bemásolt cikkben foglaltakkal tisztában vagyok.
Had idézzek én is.
"Az angliai Keele Egyetem professzora, Christopher Exley egész tudományos pályafutása során az alumínium egészségre gyakorolt káros hatását vizsgálta. 2014 őszén a Frontiers in Neurology szaklapban publikálta "Miért nem tudja az ipari propaganda és a politika beavatkozása elleplezni az alumínium tagadhatatlan szerepét a neurodegeneratív betegségekben, mint például az Alzheimer betegségben"
Az alumínium bizonyítottan általános méreg és egyben idegméreg, de szerepét eddig az emberi betegségekben lebecsülték. Ennek oka néhány elterjedt, de teljesen hamis feltevés.
Ezek a következők:
1, az alumínium semleges anyag
2, biológiailag aktív formája korlátozott, ezért az emberek igen alacsony koncentrációnak vannak kitéve
3, Az alumínium egyetlen betegségben sem játszik szerepet"
Ezen állítások egyike sem igaz.
A helyzet azonban az, hogy az emberi élet évtizedein keresztül elfogyasztott alumínium felhalmozódik a sejtekben, és egyéb tényezőkkel összejátszva, amikor eléri a mérgező szintet, elősegíti betegségek kialakulását. Az alumínium mérgező hatásának egyik oka, hogy kiszorít más fémeket. A vas, réz, cink, mangán, stb. fontos szerepet játszik az egész szervezet különféle fehérjéinek a kialakításában, és ha helyükbe alumínium épül be, a sejt hibásan kezd működni, vagy elpusztul. A mérések szerint a legtöbb alumínium az agyban, a csontokban, a tüdőben, a vérben keringő sejtekben, a májban halmozódik fel. Nem tudjuk, pontosan miként okoz az alumínium neurodegeneratív betegségeket, de a szerepe bizonyított Alzheimer, Parkinson betegségekben és szklerózis multiplexben."
Mivel ennyi mindenbe jelen vannak az alumínium sók,szerettem volna olyan terméket amiben nincs,csak sajnos későn láttam meg hogy ebben is van. És mivel nem vagyok vegyész,nem tudtam hogy ez most konkrétan az alumínium vagy esetleg olyan anyag ami nem veszélyes.
Jó hát akkor ne kend be.
De akkor ha vasat szedsz az is kiszorítja a többi fémet a kötéseikből? Felhalmozódik az agyban, májban, csontban, stb?
Ezek a dolgok nem ilyen egyszerűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!