Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Antibiotikum rezisztencia...

Antibiotikum rezisztencia ennyitől?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok,évekig szenvedtem a fenekemen kialakuló pattanásszerű csomókkal.Végül 4 hónapja (december végén) felkerestem egy magánbőrgyógyászt,aki 2 hónapnyi doxycyclin kúrát írt fel nekem.Ezt beszedtem,és el is múltak a pattanásszerű kiütéseim.Viszont ahogy befejeztem a doxycyclin-kúrát,pár napra rá lebetegedtem (február végén),hurutos köhögés,orrfolyás,hőemelkedés.Ezzel elmentem a háziorvoshoz,aki 5 db-os Avatac antibiotikumot írt fel,és köptetőt.Ezt is beszedtem,amitől 2 hétre jól lettem,de utána ugyanúgy visszaestem,és a mai napig nem gyógyultam meg.Ennek eredményeként savós középfülgyulladás alakult ki (április végén).Jártam vele fül-orr-gégészeten,ahol 7 db-os Klacid uno 500mg-ot írtak fel.Még csak 2 napja szedem a klacidot,így nem tudom,hogy hatásos-e.

A kérdésem az lenne,hogy létezik-e,hogy ennyi egymást követő antibiotikum-kúrától antibiotikum rezisztencia alakult volna ki a szervezetemben és nekem már nem hatnak?

2018. ápr. 27. 14:12
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Kicsit más a helyzet. Ennyi AB valószínűleg az összes létező hasznos baktériumot kiölte a szervezetedből. Az egészséges bélflóra a jól működő immunrendszer alapja. Amíg nem állítod helyre, emésztési problémáktól kezdve a gyakori megfázásokig és mindenféle fertőzésekig (pl. gomba) mindenféle bajaid lesznek. Úgyhogy mielőbb kezdj neki egy jópár hetes probiotikum kúrának, és ne csak Normaflore-ral.
2018. ápr. 27. 14:18
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Más típusúak, úgyhogy nem hiszem. A felsőlégútit kipihented? Nem mentél túl hamar iskolába?
2018. ápr. 27. 14:22
 3/4 anonim ***** válasza:
26%
Az antibiotikumra nem a te kicsiny szervezeted lesz rezisztens, hanem szegény baktériumé. Istenem, micsoda idióták tudtok lenni!
2018. ápr. 27. 14:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Első: igyekszem probiotikummal tömni magam,de a 3 antibiotikum kúrám közül ez a mostani az első,hogy nem szedek normafloret :)

Második: nem,nem pihentem ki,egy hétig nem mentem csak suliba,de miután látszólag jobban lettem,ezért mentem suliba és azóta is jártam.Tegnap pedig ki lettem írva 6 napra.

2018. ápr. 27. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!