Folyamatosan köhécselek és nem múlik el már hónapok óta. Mi válthatja ezt ki?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Már hónapok óta van ez a köhögési ingerem. Nem kell hatalmasakat köhögni, nem köhögök fel váladékot, nincs lerakódás, stb, mégis állandóan megvan bennem ez az inger. Sokszor már automatikusan csinálom (Nem is nyitom ki a szám sokszor. Csukott szájjal is tudom ezt csinálni) és észre se veszem, de a családom már nagyon zavarja és most már engem is kezd. Főleg zárt térben van ez, a szobámban, ha lefekszem az ágyra (jelenleg szüleimnél lakom, de amikor albérletben/koleszban voltam ott is ezt csináltam), autóban, stb. Munkahelyemen kevésbé van ez az inger, de ahogy észrevettem mostanában már ott is csinálom. Nem tudok annyit köhögni, hogy "kiköhögjem magam", már szándékosan kell ellentartanom ennek, vagy ha valamire nagyon koncentrálok, akkor nem jelentkezik az inger. Egészségügyileg elvileg rendben vagyok, úgy értem nem vagyok náthás, beteg, stb. Allergiára gondoltam vagy esetleg valamilyen pszichoszomatikus tünet lenne? Mit tehetnék ez ellen házilag, pl erre jó az antihisztamin? Tudom, hogy az orvos a legegyszerűbb, de őszintén szólva ciki, nem ciki, de a vérvételtől van egy leküzdhetetlen félelmem. Nem félek a tűtől, a vértől, napi szinten látok vérvételt (állatorvosi asszisztens vagyok), mégis ha nekem kellene vért adni valószínűleg elájulnék, így szeretném megpróbálni megoldani ezt a problémát, ha lehet a vérvétel szükségessége nélkül. Persze, ha már semmi más megoldás nem segít, muszáj lesz valahogy rábírnom magam. Köszönöm a tippeket előre is.2018. ápr. 7. 19:07
1/1 anonim válasza:
Lehet allergia, de lehet reflux is. Az allergia vizsgálata nem vérvétellel, hanem Prick teszttel történik: [link]
A reflux diagnosztikája pedig lehet fiatal korban az, hogy savcsökkentő gyógyszert kell szedni pár hétig, ha jobb lesz, akkor az volt a baj. A vérvétel nyilván nem ártana, de nem feltétlenül szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!