Ez utalhat depresszióra? 16/F
Valószínűleg az iskolaváltás miatt lettél lehangolt. A változás az embereket nagyon megtudja terhelni, de erre ez esetben rátett a szüleiddel való veszekedés is. Kérj bocsánatot tőlük és beszélgess el velük erről, és hidd el jobb lesz minden.
De igazából kamaszkorban vagy, azaz gyakoriak az ilyen hangulatingadozások.
Akkor szerintem egyszerű, hiszen olyan iskolába jársz még mindig, amit nem szeretsz, ettől van rossz kedved. Meg ugye a szüleid nem értenek meg...
Amúgy mik az indokaid az iskolaváltásra?
Súlyosan megsértették a jogaidat, ugyanis a továbbtanuláskor figyelembe kell venni a gyerek akaratát is a törvények szerint. (Nem beszélve arról, hogy normális esetben meg nemcsak figyelembe veszik, hanem ténylegesen a gyerek dönt, a szülő csak akkor szól közbe, ha tényleg valami marhaság lenne.)
Szóval a jog melletted áll, és a leírásod szerint az osztályfőnököd is. És megnyugtatlak, ha arra kerülne sor, akkor e kettő alapján a gyámhatóság is a javadra döntene. Ugyanis a szülő és egy 16 éves gyerek közötti ilyen fajsúlyú nézeteltérés esetén a gyámhatósághoz lehet fordulni, ők felülbírálhatják a szülők döntését.
Szóval szerintem beszélj szünet után az ofőddel még egyszer, hogy hogyan megy ez a folyamat, és lépj. Ha a szüleid nem hajlandók aláírni a kilépődet, akkor irány a hivatal...
Viszont ha már betöltötted a 16-ot, akkor nem szükséges az ő hozzájárulásuk, tudomásom szerint, tehát intézheted önállóan az iskolaváltást. De azért kérdezd meg az ofődet mindenképp.
Nézd, én nem ismerem a részleteket, nem tudom az indokaidat. De mivel az osztályfőnököd támogatott, úgy gondolom, valóban jogosak voltak. Tehát igen, helyesen döntöttél, jól csináltad. :)
És nem hinném, hogy ez depresszió, legalábbis nem az az orvosi fajta. Teljesen természetes, hogy ilyen körülmények között, folyamatos stresszben és viták tengerében nincs jó kedved. Nem tudom, a szüleid miért cseszegetnek hetente háromszor ezzel. :(
Végül is meggyőzte őket az ofőd, tehát akkor és ott, ha csak rövid időre is, de megértették és elfogadták ezt az egészet. Felesleges ezután már ragaszkodni az addigi elképzelésükhöz, véleményükhöz.
Szerintem ha megint előhozzák, határozottan, de udvariasan mondd meg nekik, hogy ezt már ezerszer kitárgyaltátok, és felesleges újból és újból összeveszni ezen. És ha nem akarják abbahagyni, akkor lépj le a helyszínről, ne hagyd, hogy belerángassanak megint egy parttalan vitába.
Talán idővel megnyugszanak, pláne, ha majd látják, hogy miért jobb neked a másik iskola.
A rossz kedv, stressz feloldására pedig szedj pár bogyót, ha teheted: B-vitamin komplexet és magnéziumot. Esetleg omega3-at is. Sokat segíthetnek pár hét vagy hónap alatt. Meg az új suliban való kezdéstől is biztos jobb lesz már a hangulatod. Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!