Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szép napit mindenkinek.90%-os...

Kulcsárné 7008 kérdése:

Szép napit mindenkinek.90%-os hallás károsodásom van, de hallókészülékem van. Erre is kérhetem a leszázalékolásomat?

Figyelt kérdés
2018. márc. 16. 15:15
 1/2 TR75 ***** válasza:

Szia.

Azt nem írod, hogy mindkét oldalon van-e károsodás (binaurális), vagy csak az egyiken (monaurális).

Itt a jelenleg hatályos jogszabály:

[link]

Itt keresd a 15.1, 15.2, 15.3, 15.4 táblázatokat (az oldal alsó harmadában), azok megmutatják, hogy milyen %-nak felel meg konvertálva a te eseted.

A 15.2-es táblázat alatt ott van a számítás is, ha a két fülben nem ugyanolyan mértékű a hallásromlás. Például ha egyforma mértékű kétoldali, akkor 90x0,35=31,5% az össz-szervezeti károsodás.

Azt nem tudom, hogy a hallókészülék befolyásolja-e ezt a dolgot (nyilván megkönnyíti a mindennapokat, de az is nyilvánvaló, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikre nincs hatással).

Szóval az a legbiztosabb, ha a háziorvosodat kérdezed meg.

2018. márc. 16. 15:48
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Mind a két fülemre vagyok hallás sérült.
2018. márc. 17. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!