Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért tartanak sokan az...

Miért tartanak sokan az antidepresszánsok szedésétől?

Figyelt kérdés
Valószínűleg antidepresszánst kell majd szednem a szorongásomra. Milyen mellékhatásai lehetnek? Miért választanak sokan alternatív gyógymódot helyette, ha ez is segít a tüneteket megszűntetni, mégha a kiváltó okot nem is? Milyen fenntartásaitok vannak az antidepresszánsokkal kapcsolatban?
2010. jún. 9. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
kb. 6 oldal mellékhatása van az impotenciától kezdve a függőségig. Én csak tényleg súlyos esetben ajánlanám.
2010. jún. 9. 21:42
 2/4 anonim ***** válasza:
93%
Tapasztalatom szerint a hozzászokástól tartanak. Ami valós, mert én évek óta szedek ilyet, és amikor nincs időm kiváltani a gyógyszert és néhány napot nem szedem, akkor "elvonási tünetek" jelentkeznek. Nem vészes, csak kellemetlen (fáradékonyság, állandó fülzúgás). Egyébként maga az antidepresszáns nekem személy szerint nagyon jót tett, mindig jó hangulatom van, életvidám vagyok, jól megy a tanulás, a fizikai munkát is bírom, szóval szerintem nem érdemes tartani tőle, sokkal több előnye van, mint hátránya.
2010. jún. 9. 21:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Valóban sokan tartanak a mellékhatásoktól, részben jogosan, bár a modernebb szerek jóval biztonságosabbak, mint a korábbiak. A konkrét mellékhatások attól függenek, hogy pontosan milyen csoportba tartozó szert kap a beteg (sokféle van, ha megírod, hogy pontosan mit ajánlottak, igyekszem segíteni). A probléma az szokott lenni, hogy a mellékhatások azonnal jeletkez(het)nek, a hangulatjavító főhatás pedig később áll be. Ettől meg szoktak ijedni a betegek, ha nem készítik fel őket rá. Ha az adott szer nem annyira működik, mint kellene, és ezért váltani kell, ez is természetesen később derül ki. Fontos, hogy ha ilyen előfordul, az ember ne veszítse el a hitét, mert a következő gyógyszer igenis lehet hatékony. Sajnos egyelőre nem lehet előre megmondani, hogy kinél mi fog beválni, valószínűleg a genetika dönti el. Jobbulást Neked!
2010. jún. 9. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:
A hozzászokás meg a véres vizelet az, ami para.... elhagyni már nem olyan egyszerű, mint elkezdeni szedni :(
2010. jún. 10. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!