Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi tart 8 órán át egy agydagan...

Mi tart 8 órán át egy agydaganat műtétnél?

Figyelt kérdés
Nyilván tudom, az agy veszélyes játék, de magát a daganatot tart annyi ideig kivenni?Mennyi idő a koponya felnyitása, a daganat kivétele és a koponya visszatétele lebontva?

2018. márc. 11. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az alap műtétek is nagyon sokáig tartanak... főlet egy glioblastoma műtét.

Ezeket ébren végzik, elektródokkal tesztelve és monitorozva az agyat, nehogy kivágjanak olyat is amit nem kéne.

Különben megnémul, megvakul az illető.

Elég egy eret eltrafálni és vége is a játéknak...és még a daganatot is alaposan körbe kell vágni, nehogy maradjon ott pár rész.

8 óra még jó átlagban...

2018. márc. 11. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Ilyen kérdést fel sem mernék tenni .Menj el az orvosira ,aztán megtudod .Kíváncsi lennék az iskolai végzettségedre .
2018. márc. 11. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a glioblastomás kisgyerekről van szó, amiről már hetek óta születnek kérdések.

Sajnos ezekre nem tudjuk a választ. Neurobiológia PhD-t csinálok, van közös project az ország egyik legnevesebb epilepszia agysebészével... de bőven kijelenthetem, a kezelőorvosokon kívül fogalmunk sem lehet a beteget érintő kérdésekről.

Maximum tippek... de annak semmi értelme.

2018. márc. 11. 15:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok buta, egyébként egyetemre járok (nem orvosira), csak annyi ilyet lehet hallani, hogy agydaganat műtét 6-8-10-12 óra, hogy gondoltam megkérdezem.
2018. márc. 11. 16:41
 5/7 anonim ***** válasza:
37%

Mi egereken végzünk agyműtéteket, és az is elég időigényes. Mire lefúrod a kis vékony koponyát, lokalizálod a műtét helyét stb.

... és ott lehet egyszerű fúrót meg állatorvosi sebragasztót használni.

Ha egy ilyen rutinműtét pl 1-1.5 óra, akkor főemlősöknél már több órás, teljesen steril műtővel. Prezízebb eszközökkel..

Na most akkor képzeld el, egy embernél mennyi idő, ahol minden mozdulatra figyelni kell, és sokkal vastagabb a koponya is. Ezerszer bonyolultabb egy ilyen műtét.

2018. márc. 11. 17:07
 6/7 anonim ***** válasza:
16%
Azért, mert SOROS porton keresztül töltik le az emberek tudatát floppy lemezre.
2018. márc. 11. 17:14
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem azért, mert a sok állás után időnként leülnek a sarokba elszívni egy-egy cigit.
2018. márc. 11. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!