Riki11 kérdése:
Rgóta pánikbeteg vagyok és ha már rivotrilnál tartok
és még mindig tünetek jönnek elő az gáz ugye?
Én is voltam pánikbeteg. De soha nem szedtem egy darab nyugtatót sem. Még enyhét sem, nemhogy erőset. Nem pszichiáterhez jártam, aki csak írta fel a gyógyszert, hanem pszichológushoz jártam, aki feltárta az okokat és segített azok kezelésében, illetve jógázni jártam. Közel 1 év alatt gyógyultam meg belőle, mindennek már legalább 4 éve. Azóta egy rohamom sem volt, még enyhe sem.
2018. márc. 9. 17:19
Hát ez a rivotril nem egy túl modern gyógyszer. Először is keress egy normális pszichiátert, mert a mostani úgy tűnik, hogy nem igazán foglalkozik veled lelkiismeretesen. Legjobb lenne egy magándoki.
A tünetek, amiket tapasztalsz magadon tipikus szorongásos tünetek. Sajnos nagyon kellemetlen érzés, még ha nincs is igazán hatással az egészségedre. Manapság erre az un. generalizált szorongásra leginkább antidepresszenst szoktak felírni amihez elvileg nincs olyan mértékű hozzászokás, mint a benzoldapidekhez (lásd: rivotril) ...esetleg meg lehetne próbálni a bétablokkolót is. DE! Semmit ne kezdj el magadtól szedni, hanem csak orvos utasítására!
Mellé egyébként elkezdhetnél sportolni. Minden nap egy fél óra futás, aztán egy kis súlyzós edzés a konditeremben, hogy (meglegyen a napi 1,5 óra mozgás) csodákat tud tenni.
2018. márc. 9. 17:24
3/10 A kérdező kommentje:
igen ám de én ott is voltam és ekem nem jött össze mert nem tudtam kifejezni magam meg gyomor idegem van de senki semmi nem bánt csak félelem érzetem van hogy a gyógyszerektől megbolondulok vagy valami más bajom lehet
"igen ám de én ott is voltam és ekem nem jött össze mert nem tudtam kifejezni magam" Akkor addig kellett volna járni, míg fel nem oldódtál volna, míg nem tudtál abszolút teljesen együttműködni. Miért, szerinted a nyugtató mire van? Meg fog gyógyítani? Nem fog. Viszont ha az okot keresik meg, akkor azt tudják orvosolni. A gyógyszer csak a tüneteken segít, de magát a betegséget nem gyógyítja meg.
2018. márc. 9. 17:28
5/10 A kérdező kommentje:
sportólni? már rég sportóltam meg szerintem nem is birnám a cigi végett jah ehez kötve olyan szinten beszédülök ha gyorsabban mozgok a megszokottnál hogy hányingerem van/lesz
Sportolni nem csak megerőltetően lehet (lásd: könnyebb gyakorlatok). Én is dohányzom, mégis sportolok.
Szeretnél leszokni a gyógyszerről? Hát szokj le, és ne keress kifogásokat. Csökkentsd az adagot... És ne gyere az "én nem tudom csökkenteni a gyógyszeradagomat" dumával, mert az csak kifogás. Ennyi.
2018. márc. 9. 17:42
Nem fog tetszeni amit írok, de lehet, hogy már tolerancia elvonási tüneteid vannak a nyugtatóra. Ez azt jelenti, hogy már hozzászokott a szervezeted, és úgy is elvonásban vagy, hogy szeded. Én pont így jártam. Ilyenkor már érdemes letenni lassan csökkentve, és alternatív gyógymódok után nézni.
2018. márc. 9. 17:45
8/10 A kérdező kommentje:
és ezt hogy lehetne megoldani?
A cigi erősíti a pánikbetegséget. Az arról való leszokással kezd a gyógyulást.
2018. márc. 9. 18:35
10/10 A kérdező kommentje:
most voltam orvosnál emelte a gyogyszereket és elküldött sziológushoz de majd az ad időpontot... félek soha nem gyogyulok ki ebből a rohadt betegségből
Kapcsolódó kérdések: