Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOS! Eltört az ujjam?

SOS! Eltört az ujjam?

Figyelt kérdés

Tesin belenyúltam rosszul a labdába, az ujjam meg hátrahajlott.. éreztem vmi roppanást, de kb olyat mint amikor nyújtózkodunk vagy nemtudom :S

És azóta bedagadt és folyamatosan fáj a "belseje".

Valamennyire be tudom hajlítani, de ha ökölbe szorítom akkor majd beszarok a fájdalomtól :S

A kiegyenesítése is fáj.

Szóval így görbén lógatom már 9 óra óta :S

Mit tegyek? Eddig borogattam, oroshoz is kéne mennem? Begipszelik?

Én úgy gondoltam, hogy vmi házikészítésű sínbe teszem.

Vagy akkor rosszul fog összeforrni? vagy miez? :S

Nagyonszar :S

Légyszi írjatok

2010. jún. 9. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Menj orvoshoz.
2010. jún. 9. 14:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az izület sérülhetett. Arra borogatás meg kenőcs kell, de nem vagyok orvos.
2010. jún. 9. 14:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Orvos! Bármi is legyen az orvos ellátja,ne kísérletezz otthon,lehet csak rosszabb lesz:S
2010. jún. 9. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ha eltört volna, akkor egyáltalán nem tudnád mozgatni, inkább az ízület sérült, megroppant, kiakadt, vagy ilyesmi. Menj el a dokihoz, mert helyre kell tenni, ha más nem, kötéssel. Nekem anno hasonló sérülést ujjon nem gipszeltek, hanem egy baromi feszes kötésbe tekertek, amiben kicsit tudtam hajlítani, de nem mozdult el.

2010. jún. 9. 14:55
 5/8 anonim válasza:
Sztem inkább törd vissza ;-D vaze, még jó hogy elmennyél orvoshoz!
2010. jún. 9. 15:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is jártam pont így egyszer. nem tört el, de szalagsérülés lett rajta. Nem gipszelték be, de egy sínhez kötözték szorosan gézzel, pár hétig így kellett pihentetni. Nem vészes, de nézesd meg orvossal mindenképpen. Egy röntgen mindenképpen kell.
2010. jún. 9. 21:16
 7/8 A kérdező kommentje:

Miután írtatok elmentem, megröntgeneztek és kiderült, hogy nincs eltörve.

Nem az egész ujjam hajolhatott hátra, hanem a középső ujjperc és az zúzódott és megduzzadt :S

Még mindig fáj és alig bírom behajlítani, de még csak egy sínt se kaptam, csak annyit mondott a doki, hogy jegeljem, és ne lógassam.

De mi az hogy ne lógassam?

2010. jún. 10. 15:07
 8/8 anonim válasza:

Igazán! gyökér lehetsz! ha ezt itt kérdezed!!!!

mert orvoshoz menj!

2013. szept. 27. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!