Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki rákos (daganatos)...

Ha valaki rákos (daganatos) beteg, attól megváltozhat a személyisége illetve a viselkedése? Van valakinek tapasztalata esetleg?

Figyelt kérdés

Megváltozott:

viselkedés, gondolatok, személyiség.

Elképzelhető hogy a betegség velejárója legyenek a leírt tünetek? Vagy nincs köze a betegséghez?

Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban? Akinek szintén van daganatos ismerőse vett észre jeleket az ismerősénél?

Lemaradt a kérdésből hogy rossz irányba változott meg a személyisége, tehát egy kedves természetű emberből "gonosz" természetű ember lett.

2018. febr. 28. 19:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom, kicsodád az illető, de viselkedj vele úgy, hogy később ne kelljen megbánnod, mert nem lehet visszacsinálni. Ne áltasd magad a nagy számban gyógyítható rákról: nem alap, hogy meggyógyul! Gyászolni nemcsak a más elvesztését lehet, hanem a saját életének elvesztését is. Megkeseredett lesz, hiszen a sors elveheti tőle a legtöbbet: a saját életét. De ha ezt nem is tudhatja, a biztonságát, az egészségét, a régi háborítatlan életét mindenképpen. És ezért haragszik a világra. Ne várd, hogy rád legyen tekintettel. Most magával van elfoglalva. Ahelyett, hogy haragudnál rá, jobban tennéd, ha őszintén kibeszélhetné veled a haragját és félelmeit. Csak meg kéne hallgatni vigasztaló és biztató szavak nélkül. Csak engedni neki, hogy azt érezze, amit érez. Megkönnyebbül, ha van kivel megosztania ezeket az érzelmeit. Ha van pénz rá, onkopszichológushoz is lehet fordulni, illetve lehet, hogy a kórházban ingyen is lehet kérni. De még az sem kizárt, hogy szándékosan meg akarja utáltatni magát, hogy ne fájjon neked az elvesztése.

Milyen daganatról van szó?

2018. febr. 28. 21:11
 12/18 anonim ***** válasza:

A rákos betegség lélektanára keress rá, olvass a témában, amikor megtudja hogy halálos beteg, illetve hogy halálos kimenetele lehet, az gyászfolyamatot indukál.

Én pszichológiából ezt pontosan tanultam, egyetemi tanár előadásán voltam, aki ismertette ezt, vele is történt ilyen és mellesleg pszhichológus is.

Senki halálát nem kívánom én sem, meg se fordult a fejemben ilyesmi és mielőbbi gyógyulást kívánok neki ismeretlenül is.

www.lelkititkaink.hu/halal_fazisai.html

Onkopszichológiát olvass.

Részemről semmi rosszindulat nem volt.

2018. febr. 28. 21:17
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát normális,hogy változik a személyisége annak aki megtudja,hogy rákos...te hogy viselkednél?nincs ezen semmi meglepö.Nem is tudom,hogy el e leget ezt teljesen fogadni.
2018. febr. 28. 21:53
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én teljesen pozitívan gondolkodom ezzel kapcsolatban, én őszintén hiszem hogy nem lesz semmi baj.

Én hogyan viselkednék, ha kiderülne hogy rákos vagyok? Nem tudom, azt viszont biztosan kijelenthetem hogy nem lennék gonosz minden ok nélkül , szerintem a probléma megoldása (gyógyulás a betegségből) nem az hogy valaki olyanon töltöm ki a haragom aki abszolút nem tehet semmiről sem.

A kérdést azért tettem fel mert kíváncsi vagyok, ez másoknál is megfigyelhető e, a személyiség változás, rákos betegség esetén.

2018. febr. 28. 23:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a haragja, amit megtapasztalsz, "nem is neked szól", hanem a világgal van haragban: "vele ez történt, miért történt ez, miért pont vele" stb...

Az érzékeli ezt, aki a legközelebb áll hozzá.

2018. márc. 1. 05:28
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Könyörgök, hát ő se tehet róla, hogy beteg! Nem direkt gonoszkodik! Megváltozott az egész élete, azzal együtt az érzelmei is. Ne kiabáld el, hogy te nem gonoszkodnál, nem tudhatod. Nem veled akar kiszúrni, lépj hátrébb! Annak, hogy te mit hiszel őszintén meg hogy mi fog történni, semmi köze egymáshoz! A rákban való meghalás nem elhatározás kérdése, az történik az emberrel befolyásolhatatlanul. Még mindig nem mondtad meg, kidről van szó, de te most annak a bizonyos gyászfolyamatnak az első szakaszában vagy: a tagadásban. "Az nem lehet, hogy meghal." De lehet.
2018. márc. 1. 13:57
 17/18 anonim ***** válasza:
A kemoterápia okoz ilyen változásokat. Már az is kellemetlen helyzetbe hoz bárkit hogy a kezelés során 24 órában zúg a füle, tompul az érzékelése és romlik az étvágya stb.
2018. márc. 5. 02:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem agydaganatom van,de engem nem nagyon érdekel.Mármint vizsgáltatom magamat meg minden szükséges dolgot megteszek,de élem tovább az életemet.
2018. márc. 23. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!