Az orvos napi 20 szem orvossagot irt fel. Nem karos ez?
Wow...:D Szóval szedsz egy homeopátiás sz..rt, kétféle fájdalomcsillapítót, egy torokfertőtlenítőt, és az egyetlen értelmes cuccot, az Augmentint. Esküszöm, azt hittem, valahonnan kotort elő Vegacillint, azt tömi beléd marokszám - mellesleg több értelme lenne, mint a homeopátiás bizbaznak.
nem tisztem felülbírálni az orvosodat, úgyhogy a következőket tudom írni:
1. A mandulagyulladásod valódi, oki gyógyszere az Augmentin nevű antibiotikum.
2. Az első 2-3 napon indokolt lehet a nemszteroid fájdalomcsillapító adása, láz- és gyulladáscsökkentő hatása is van. Mint minden gyógyszernek, ezeknek is vannak/lehetnek mellékhatásaik, ezért csak a szükséges ideig és adagban adandó. A Parasinus és a Reuprofen is ebbe a gyógyszercsaládba tartozik, elsőnek a paracetamol, a másiknak az ibuprofen a hatóanyaga. Nem igazán értem, miért adott kétfélét is.
3. A septolete torokfertőtlenítő, rásegíthet a gyógyulásra, közérzet javítására a te esetedben is, de alapvetően vírusos garatgyulladásokra szokás alkalmazni, természetesen antibiotikum nélkül.
4. A Homeogene homeopátiás szer. A homeopátiás szerek hatásosságát semmilyen releváns vizsgálat nem támasztja alá, amiben egyébként nincs is semmi meglepő, ismerve ezen szerek készítési metódusát. Semmi nem indokolja a szedését, különösen, hogy az adekvát terápiát (Augmentin) megkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!