Nem régen csináltattam vérképet hajhullás miatt. Háziorvosom azt mondta minden rendben, beleértve a vasam is. Túl vagyok a góckutatáson, minden rendben találtak ott is. Kérdésem, lehetséges, hogy a vas mégsem szívódik fel rendesen?
A vashiány látszana a vérképeden.
Mennyi lett a TSH értéked?
Nem zárható ki teljesen, a pm alulműködések kb. 10%-ában a betegség kezdeti szakaszában még teljesen normális TSH-értékek szoktak lenni. Csak hosszabb idő (hónapok, évek) után derül ki, hogy bizony már régebben megvan a gond. :(
Hasonlót tudok elképzelni a vassal is: a háziorvos azt mondta, "minden rendben" - azt akkor is mondhatja, ha a vas az alsó határ közelében van...
Én az utóbbi időben sajnos többször is voltam laborban, és mindig voltak kicsillagozott (tehát a normálistól eltérő) értékek; ezeket egy kivétellel a doki azzal intézte el, hogy "ó, az nem sokkal több/kevesebb, nem kell vele foglalkozni".
Szóval, kérdező, kérd el a laborleletet, és nézd meg a saját szemeddel, az a biztos. :)
Hajhullást egyébként a stressz vagy a fogyókúra is okozhat, ill. hormonok is.
Van valami hajszálvizsgálat is, amiből elvileg - jó esetben - ki tudják deríteni az okot, de ezt csak olvastam, hogy létezik, nem tudom, hogy működik pontosan.
Uuuuh... Nem akarok nagyon beleszólni, de ha csak emiatt akarnál fogamzásgátlót, akkor inkább ne. Hormonvizsgálatok nélkül meg pláne ne. :(
Inkább szedj B-vitaminokat, magnéziumot, Omega3-at. Esetleg valamilyen gyógynövényes nyugibogyót. Ha pár hét alatt nem hoznak rendbe, akkor lépj tovább. :)
Nekem is hajhullással kezdődött a cushing-szindróma. Érdemes utánaolvasnod a tüneteknek, és ha magadraismersz, nézz el egy endokrinológushoz.
Nem ijesztegetésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!