Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülésre milyen...

Gerincferdülésre milyen gyógytornagyakorlatokat tudtok, és mennyi idő amíg elmúlik, esetleg saját tapasztalat?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok(F) , 1-2 éve vált kifejezetten láthatóvá, hogy a szegycsontom kiáll; ezt minden orvosi vizsgálaton(iskolai pl.) elmondása. A kérdés, hogy erre a problémára milyen gyakorlatok ajánlottak, leginkább személyes tapasztalatokat várok. Mennyiideig kell csinálni? Milyen időközönként, mennyit, és ez az egész mennyi idő múltán oldódik meg??? Előre is köszönök minden választ!!!

#szegycsont #Gerincferdülésre #gyógytornagyakorlatokatok
2018. jan. 13. 22:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Gerinctornát gyógytornász segítségével csináld (ő megtanítja a gyakorlatokat, és aztán már önállóan is tudod majd csinálni otthon). Mindenkinek speciális feladatsora van, a gerinc ferdüléstől függően, tehát ami valakinél működik, az lehet, hogy nálad ront a helyzeten.

Egy másik ami segíhet, a gyógymasszázs.

Kezdd el minél hamarabb a kezelést, mert idősebb korban már nem lehet javítani.

2018. jan. 14. 00:23
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

az első totál hülyeségeket mondott. minden szava.

Nincs szegycsont nagyobbító, kisebbítő, gerinc ferdítő, egyenesítő gyakorlat.

Van a szabályos edzés ami egészségessé tesz és vannak a divatsportok amik divatosak.

Gyógytorna, úszás, crossfit mind divat hülyeség

2018. jan. 14. 19:49
 3/4 anonim válasza:

Kedves 2-es válaszoló, Te mondasz marha nagy hülyeségeket.. Gyógytornász hallgató vagyok és 8 évet jártam gyógytornára... gerincferdülésem volt és gerincfűzőt is hordtam de a gyógytornának és a konzervatív kezelésnek köszönhetően nem kellett megműteni és szinte el is tűnt a gerincferdülésem...

Szóval ennyit arról hogy ez holmi divat dolog, mert ez tudományosan alátámasztott kezelések összessége. millió meg 1 fajta torna van és amíg nem értesz hozzá inkább ne mondj ilyeneket, mindenki jobban jár ;)

Szóval kedves kérdező keress fel egy ortopéd orvost illetve egy gyógytornász mivel ők tudnak ebben segíteni neked! :)

2018. jan. 22. 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Miért az osztogatja az észt, akin nem segített a gyógytorna.

2. Én nem tekintem sikernek azt, hogy nem bénultál le, de jól lehúzhattak titeket, ha ezt benyelted.

3. Ha "millió meg 1 fajta" torna van, akkor miért mondok hülyeséget?

4. Az ápoló, és a gyógytornász szinte ugyanaz, mint ahogy te is tudod :D

2018. febr. 26. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!