A Betaloc ZOK-ot máshogy kell szedni, mint a sima Betaloc-ot?
Szóval eddig én napi 50mg-ot szedtem a sima Betaloc-ból, mégpedig úgy, h kettévágtam és reggel az egyik felét, este a másikat szedtem be, tehát 25-25öt.
Egyik rokonom szintén szedi ezt a gyógyszert, csak ő a Betaloc ZOK-ot. Neki új gyógyszert írtak fel, ezért nekem adta a félévnyi adagját. Ez is szintén 50 mg-os. Elvileg ez hosszan fejti ki a hatását a sima Betaloc-al ellentétben, tehát én most már egybe veszem be az 50mg-ot és nem vágom ketté, mint a simát. Jól csinálom így, vagy ezt is inkább vágjam ketté és két adagba szedjem?
Ne vágd ketté, ennek épp az a lényege, hogy egyszeri bevétellel biztosítja az egész napos folyamatos felszívódást. (csak akkor kell felezni ha alacsonyabb dózisra van szükség). Azért jó lenne az orvossal megbeszélni ezt az átállást.
"Adagolás és alkalmazás:
A készítményt étkezéstől függetlenül, naponta egyszer, leginkább reggel, folyadékkal kell bevenni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!