Sokan vannak, akik 30-on túl is kb. ugyanolyan súlyban vannak, mint 14-15 évesen? Vagy törvényszerű némi gyarapodás?
15 évesen 47 kiló voltam, ami elég giliszta alkatra hajazott :)
Most 35 vagyok és 57 kiló, 170 cm, ennyire sikerült "elhízni".
Nyilván ki ilyen, ki olyan, de átlagban tuti van gyarapodás, ami kell is, 14-15 évesen a legtöbb embernek alig van izma, később azért hoz az élet valamit. A párom jópár kilót felszedett hízás nélkül, pedig sosem edzett, de mégis aktívabb, mint gyerekkorában (jó, van, aki gyerekkorban aktívabb)...
Sokan persze túleszik magukat és folyamatosan híznak, az megint más dolog, de a feleslegmentes testtömeg is gyarapodik, sőt, fura módon a karcsúságról alkotott elképzelés is. Sokan úgy gondolják, 50 évesen nagyobb súly is megfelel, mint 20 évesen, nem tudom, milyen logika szerint, nekem nem.
De 14-15 évesen még sokan növésben is vannak, így nemcsak az izomtömegük kicsi, de a magasságuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!