Jó a (hideg) cola torokfájásra? Vagy más üdítőitalok? Esetleg a tej?
Nem tudom,de szerintem a szénsavas üdítők nem igazán tesznek jót a már egyébként is fájó toroknak.
Ilyenkor a meleg,de nem forró teát szokták javasolni,mézzel.
Torokfájásra legjobb a zsályatea. A benne levő illóolajok bevonják a garatot, és enyhítik a fájdalmat, gyorsítják a gyógyulást.
A tej a lehető legrosszabb választás.
Az utóbbi napokban nekem is fájt a torkom, de szerencsére elmúlóban volt.
Saját tapasztalatból mondom, a kóla nem jó. A szénsav sav, és a sav mar.
A hideg sem jó. Még a vizet is melegen ittam (a napi folyadékszükséglet duplán fontos, ha betegek vagyunk).
Én amúgy ilyenkor általában teát szoktam inni, már nem is nagyon megy le. De mondjuk hétfőn nekem is úgy fájt, hogy a teát is nagy nehézségek árán tudtam lenyelni.
Ezek mellett ajánlott szedni Strepsils-t (remélem, jól írtam), az ténylegesen elmulassza a fájdalmat, igaz gyógyszer, de vénymentes.
Mondjuk én Coldrex-et szedtem, és ez is beválik, de az inkább megfázásos betegségekhez van (nem tudom, pontosan most mi a bajod). De a Coldrex csak folyamatos szedés mellett használ napok alatt.
Én is saját tapasztalatból írok.
Egy héten keresztül ugy fájt a torkom,hogy minden nyelésnél könnyezett a szemem,amikor pedig tüsszentettem, majd kiszaladt az egész torkom,és ugy éreztem mintha kiszállt volna a nyelvcsapom.
Azaz,fájt mint a ku*** élet.
AMIKOR IS,elővettem egy szobahőnél kicsit hidegebb Pepsit,és azt ittam.
És csodák csodájára, du. 3,-kor.kezdtem inni, és este hétre már enyhült a hájdalom,tudtam nyelni fájdalom nélkül.
Majd másnap is ugyan így ittam a pepsit,mostmár a harmadik nap reggelén vagyok,és már csak egy parányi "fájdalmat" érzek.
Szóval tapasztalat kérdése..
Lehet rosszatt teszel vele..De egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!