Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet egy gyermek...

Mitől lehet egy gyermek széklete penetráns szagú?

Figyelt kérdés

Kicsikkel dolgozom, ehhez hozzátartozik a peluscsere is. Régóta csinálom, hozzászoktam és igazán nem okoz gondot. Van azonban most egy kétéves kisgyerek, akinek a széklete mindennap olyan gyomorforgató, hogy alig tudom megállni öklendezés nélkül. Utána hosszasan szellőztetni kell a pelenkázóhelyiséget, az ő pelenkáját azonnal ki kell vinni a nagy kukába, mert a pelenkásvödörből még bezacskózva is olyan szagot áraszt, hogy belehalunk.

Arra gondolok, hogy talán az otthoni táplálkozásában van a kulcs, de mégis, mit etetnek szerintetek egy ilyen kisgyerekkel, hogy ennyire kibírhatatlanul büdös a széklete? Vagy lehet, hogy ez inkább valamilyen betegség tünete? Az állaga is híg, tejfölszerű, de naponta csak egyszer kakil, ezért nem lehet hasmenésnek nevezni.

Anyut kérdeztem, nem tudnak semmilyen allergiáról.

Előre is köszönöm az ötleteket!

2010. jún. 3. 23:02
 1/3 anonim ***** válasza:
valami nem jó a bélflórájával. a nagymamám is egyből rávágja, melyik a "beteg" szagú kaki. :D
2010. jún. 3. 23:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Lisztérzékeny nem lehet? Annak néha ez az egyetlen tünete - bűzüs, híg széklet, zöldes színű.
2010. jún. 3. 23:21
 3/3 anonim ***** válasza:

2.vagyok-

Igen-igen, jól mondja az első, a széklet szaga nagyon árulkodik egy betegségről. Biztos, hogy valami gáz van, feltétlenül meg kéne vizsgálni a székletét!

Az én kislányomén is azonnal megérzem, ha gond van.

Esetleg, ha megpróbálnák a Normaflort? Bélflóra rendbetétele végett. Hirtelen ez jutott eszembe.

2010. jún. 3. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!