Sport, megerőltetés utáni derékfájdalom fiatalon?
18 éves fiú vagyok, utóbbi pár hónapban egyre többször nézek szembe a derékfájdalommal. Évek óta sportolok, súlyzós edzést 1 éve végzek. Ősszel lettem figyelmes arra, hogy felhúzás (deadlift) után nyilaló fájdalmat éreztem a derekam jobb oldalában, ugyanazon a ponton fáj most is. Pontosan itt: [link]
A gyakorlat kivitelezésével valószínüleg nem volt probléma, inkább az lehetett a baj, hogy nem viseltem övet, ami stabilizálta volna a törzsizmokat. Igaz, nem dolgozok hatalmas súlyokkal, viszont 130-160 kg-t általában emelgettem, ami mellett már fontos lett volna az öv.
Ma hajnalban kellett félbeszakítani a szilveszteri ünneplést a fájdalom miatt. Az lenne a kérdésem, hogy mi található pontosan ott, miért fájhat azon a területen? Ha tapasztalt már valaki ilyet, amiben biztos vagyok, mi segíthetne a megszüntetésében? Köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!