Mitől lehet a " fulladás"?
Figyelt kérdés
24 éves vagyok. Semmilyen betegségről nincs tudomásom, nem dohányzom, nem iszom. Kb 15 perces, nem lassú és nem is gyors gyaloglás után észrevettem hogy fulladok, hangosan veszem a levegőt, nyitott szájjal, de megállnom nem kell. Azt tudni kell még, hogy orrsövény ferdülésem van. Régen, pár éve nem figyeltem fel még erre, de nem kizárt, hogy akkor is nehezen vettem a levegőt ha többet kellett gyalogolnom ( és nem gyorsan! ), nem emlékszek sajnos erre. Az orrsövény ferdülés miatt lehet? Csak hosszabb gyalogláskor szokott előjönni, kb 15 perc után, ha elindulok valahova.2018. jan. 1. 19:41
1/4 anonim 

válasza:

Nem vagy kövér esetleg, asztmás? Az orsovényferdülés szerintem nem okozhat akkora gondot,mivel akkor a szádon veszed inkább a levegőt, de fulladni nem hiszem, hogy attól fulladnál. Mindenesetre vizsgáltasd ki magad.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudok semmilyen betegségről, ( de attól még természetesen lehet.. ) kövér sem vagyok. 170kg és 63 kg, van rajtam kis felesleg, de nem annyi, hogy fogyókúráznom kelljen.
2018. jan. 1. 19:55
3/4 anonim 

válasza:

Kérj beutalót a tüdőgondozóba a háziorvosodtól, ott csinálnak légzésfunkciós (spirométer)vizsgálatot. Abból sok minden kiderül.
4/4 anonim 

válasza:

Valószínű az állóképességed egy kétévesé. Gondolom nem sportolsz nem étkezel egészségesen igaz? Na látod nem kell ide tüdőgondozó :) Amikor én évekkel ezelőtt elkezdtem például futni akkor úgy 1,5 kiló méter után rosszul is lettem úgy éreztem megfulladok vagy biztos van valami szívbetegségem csak nem tudok róla. Aztán pár hónap múlva már a félmaraton is simán ment vagy egy keményebb sprintelős futóedzés. Pedig én is olyan voltam, hogy ha már kicsit kocogni kellett 20 métert a buszra akkor már "lüktetett az agyam" és meg akartam fulladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!