Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csak negatív dolgokat látok....

Csak negatív dolgokat látok. Volt már ilyen veled? Te hogy változtattál?

Figyelt kérdés

Egy ideje mostanában csak a negatív dolgokat látom , pedig a dolgok kevésbé lennének negatívak ha máshogy fognám fel.Például aggódok a vizsgáim miatt és előre felidegesítem vele magam , pedig inkább örülnöm kellene hogy múlt héten csak jó jegyet kaptam és erőt kellene merítenem belőle.

A másik : hülyeségeken felhúzom a kedvesem , vagy túlgondolok dolgokat , pedig valójában máshogy kellene felfognom , ezek sokszor nem befolyásolják a kapcsolatunkat. Ráadásul sok minden jót is tett már értem ,így hogy hülyeségek miatt húzom fel , így nem értékelem eléggé ami jók történtek velünk és ha így folytatom csak eltávolítom magamtól. Mert igazából kb az utóbbi pár hónapban sokkal több jó volt mint rossz.

A harmadik az az hogy talán nem bízok magamban eléggé , ezért félek lehet a vizsgáktól is , pedig látszik hogy nem vagyok hülye. Meg amúgy nem vagyok irigy , de bizonyos embereknél hülyébbnek érzem magam , és ahelyett hogy tanulnék tőlük meg példának venném őket , sajnálkozok hogy ők miket tudnak.Ráadásul olyanokról van szó akikhez nem érdemes magam mérnem....például mert magasabb végzettségük van , vagy idősebbek , vagy megvan a szakterületük stb.

Az utóbbi időben lettem ilyen negatív de változtatni akarok magamon.

Lehet egyébként a sok stressztől is? Mármint a tanulás okozta stressztől? Az utolsó hét nagyon stresszes volt és akkor volt az hogy szinte semmi nem úgy sikerült ahogy kellett volna....

Viszont akkor itt meg megint ott tartok hogy a jó dolgokra kellene koncentrálnom és erőt meríteni abból ami jól sikerült.

2017. dec. 25. 12:47
 1/6 A kérdező kommentje:

Egyetemista vagyok , ha ez számít.

De érzem hogy valami nagyon nem stimmel , mert lefelé húzom magam és nem felfelé.Meg hát elég rossz nézni hogy már a környezetem is idegesítem (a barátomat , a szüleimet ...)

Ha ők nem idegesek , akkor én azzá teszem őket...ha nincs baj , én csinálok...

Amúgy volt sok minden ami zavart tényleg zavart mostanában és olyan hogy rajtam kívül álló oka van , de legalább ha azokon változtatnék amiket írtam , akkor annyival kevesebb lenne.

Tudom hogy hosszú de mint látszik , szeretnék változtatni. Komoly tanácsokat szeretnék , nem olyan kommenteket hogy "túl hosszú lett" stb

2017. dec. 25. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Nézz meg egy autó akkumulátort , ott van pozitiv oldal is.
2017. dec. 25. 12:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezzel a válasszal nem sokra megyek...ha már ír valaki , nem tudom miért nem lehet normálisan válaszolni , ami ténylegesen válasz a kérdésre.
2017. dec. 25. 13:28
 4/6 anonim válasza:

Már felismerted Magadban.

Ez az első lépés: Jó úton jársz!

(Képzeld, van aki aki akkor sem veszi észre magában a negatív dolgokat, ha már mások is mondják neki.)

Apró kicsi dolgokkal lehet elkezdeni a változást.

(Én 3 hete pakolok-lomtalanítok és egyre jobban érzem magam.

Így könnyebben viselem a nagyobb változásokat is az életemben.)

Ajánlom még Popper Péter: Belső utak könyve c. művét.

2017. dec. 25. 13:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Az is rossz , hogy ha egy dolog nem úgy sikerül , vagy rossz akkor a többihez is negatívan állok hozzá pedig ezzel is csak magamnak csinálok rosszat.

A vizsgáimmal meg igyekszek , de ha olyan pillanatom van , akkor kezd fogyni a motivációm.

2017. dec. 25. 14:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Nekem például mit ajánlanál apró lépésnek?

Szerinted mivel kezdjem?

2017. dec. 25. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!