Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tesztek azért, hogy jól...

Mit tesztek azért, hogy jól aludjatok? Szeretnék sokat aludni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben csomóször 4,5-5-6 órákat aludtam.

Használok: macskagyökér teát (valag sokat beáztatok este) kb. 15 grammot (egy csomag: 30 gramm)

Meg hozzá teszek még: nrem teavekeréket (citromfű, komló, golgotavirág)

Kb. 1 óra 15 percet hagytam rá állni tegnap

A macskagyökeret felforraltam.

Nem tudom, miért aludhatok rosszul.

Vannak pénzügyi problémáim (munka; kinti munkám van, nehezebb lett télen, hogy hideg van, lehet ez okoz stresszt (?)

szórólapozok, ill. újságkihordást csinálok.

Mellette diák vagyok, korrepezek is.

Olvastam a neten is, segítségeket, p. hogy kevesebb villanyfényt égessünk este, meg hogy ne üljek monitor előtt a kék fény miatt...

Mit tudnék még csinálni?

Xanaxot, frontint, meg ehhez hasonlókat nem akarok szedni...

23/l

2017. dec. 5. 09:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Vezess be egy esti rutint, mindig mindent ugyanakkor csinálj, pl. hatkor vacsora, aztán fürdés/zuhany, testápolás, esti gyógytea elfogyasztása, aztán olvasás, tízkor villanyoltás, természet hangjaira elalvás... másoknak a sport is bevált, én ha este sportolok, annyira izgatott leszek, hogy tutira nem tudok elaludni. Nem kell pontosan ezt csinálni, amit leírtam, ez csak egy minta, hogy ha minden nap ugyanakkor ugyanazt csinálod lefekvés előtt, akkor a szervezeted már fel tud készülni, hogy "na most jön az alvás".
2017. dec. 5. 09:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Próbálok mindent megtenni, hogy jó legyen a lelkiismeretem. Tanulok, sportolok, nem zabálok össze-vissza. (Régebben ezeknek az ellenkezőjét csináltam rutinszerűen...altatót szedtem) Most jó dolgokban fáradok ki a nap folyamán így könnyebben elalszom. Sok sikert neked is! :)
2017. dec. 5. 11:19
 3/3 anonim ***** válasza:

A stressztől van. Egyébként nem feltétlenül kell a sok alvás. Én se nagyon tudok, 4-6 óra / este. Szerencsére egy idő után rááll a szervezet és több időt töltesz majd REM állapotban, magyarul neked 6 óra olyan lesz, mint másnak 9. Én már átálltam, kb 3 hónap kellett hozzá. Még mindig nagyon nehezen megy, ezt is hajnal 2kor írom és 5kor kelek mert suli.

Sajnos nem tudsz mit tenni ellene. Persze tele a net a csodakúrákkal, de igazából az a csoda ha segítenek...

2017. dec. 7. 02:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!