Panikbetegek, panikrohamot atelt egyenekhez, lehetne kerdesem?
Szerintem több feltétel egyidejű együttállása szükséges hozzá. Nálam volt egy alap félénk alaptermészet, amihez hozzájött egy csomó bűntudat miatti szorongás + a szeretett társam elvesztése + új munkahely + kimerültség az állandó túlterheltség és éjszakázások miatt és még egy kis egyéni jógatanulás is bejátszott, ami a jellegéből adódóan szigorúan tilos. És így szépen egy idegrendszerileg kezelhetetlen állapotba kerültem, amikor megtapasztaltam, hogy nem én irányítok többé, hanem a pánik engem.
Én úgy tudtam túllépni rajta, hogy egyrészt bíztam Isten segítségében, másrészt rájöttem, hogy a pánik csak játszik velem, de sosem következik be, amitől félek, azaz a halál, a megőrülés vagy az infarktus. Már évek óta tartott, és elegem volt belőle, meg mindenből, aztán azt mondtam a legfélelmetesebb pillanatban, hogy gyere halál, nem félek tőled, ha kell, hát halljak meg, és csodák-csodája elmúlt a pánik. Ekkor győztem le, mert szembe mertem nézni a félelmeimmel és kiderült, hogy nem valóságosak!
Bocsi, hogy csak most válaszolok! Nem volt szívbeteg a családomban, de szerintem nem is függ össze a kettő. A pánik egy irreális szorongás, idegrendszeri, de inkább úgy mondanám, gondolkodásbeli probléma következménye, mert helyes életvitellel, hozzáállással megelőzhető, sőt gyógyítható, ahogy az én esetem is mutatja...
Ki kell küszöbölni az életünkből, ami tartós szorongást idézhet elő, ezért fontos a becsületesség, hogy másoknak ne akarjak ártani, átgondoltan cselekedjek stb. Ahogy mondani szokták, csak olyat tegyünk/mondjunk, ami után nyugodtan tudunk aludni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!