Ez mi lehetett?
Előzmények:
Lassan 4 hónapja volt egy alvásparalízisem (rezgés érzés, nehéz légzés, pánikroham, a szemem csukva volt, semmiféle hallucináció nem volt). Ez elalváskor történt. Nagyjából 2 hete már úgy alszok, mint régen.
Eléggé megviselt, szorongásom van, nagyon megnehezítette az alvást, sokszor felkeltem éjjelente.
Az egyik éjjel amikor felkeltem (épp egy nagyon valóságos álomból), szokás szerint abban a pillanatban kipattant a szemem és magamhoz tértem. Megláttam egy nagy piros kört magam előtt, pont a látómezőm közepén. A rossz emlékek miatt megint pánikroham kapott el, azonnal becsuktam a szemem és vártam. Szépen lassan lement a pulzusom, bekapcsoltam a TV-t, azzal aludtam vissza. Utánna úgy voltam vele, hogy biztos csak a TV piros kis lámpája volt, csak a felkelés utáni homályos látás miatt láttam nagynak. Bizsergést sem éreztem, a légzés is ment, el is könyveltem, hogy csak elnéztem, egészen máig...
Ma megint felkeltem az este, bekapcsoltam a TV-t, visszaaludtam - szokás szerint, amikor felkelek. Később megint felkeltem, és ott volt előttem a piros kör, de ezúttal nem voltam teljesen magamnál, nem is féltem, csak néztem. A TV nem lehetett, be volt kapcsolva, így most fény is volt, és olyankor a lámpája sem világít. Megjelent benne egy fekete R betű is, szerintem Arial betűtípusú lehetett, félkövéren. Szépen lassan eltűnt - nem pislogás közben - én pedig kicsit mocorogtam, aztán reggelig aludtam. Mozogni egyáltalán nem próbáltam, de az biztos, hogy a szoba körülöttem a valóság volt, még egy pár percig néztem is a TVt utánna.
Hipnagóg hallucinációm gyakran van elalváskor, az biztos nem volt, közel sem ennyire valóságosak.
Alvásparalízis lehetett? Vagy más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!