Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vagyok büdös?

Miért vagyok büdös?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy büdös vagyok.

Szeptemberben megkezdődött a suli, azóta érzem! Már nagyon zavar, kellemetlen. Nagyon rossz így. Próbáltam sok mindent, mégse tudom ezt elhagyni.

Mindennap fürdök, tusfürdővel, este.

Mikor reggel felkelek, és felöltözök, még nem érzek semmit, viszont az azt követő 1 órán belül megkezdek bűzleni.

Folyamatosan szagolgatom magam. Órákon se tudok jól figyelni, csak kellemetlen helyzetben vagyok. Szerintem az osztálytársaim is érzik. Volt, amikor ablakot nyitottak.

Valamikor azt érzem, a kabátom büdös, valamikor a pulóverem. Átterjed a bűz, úgymond.

Pedig ki lett mosva minden ruhám, mindig különböző ruhákat veszek fel, de ennek ellenére bűzlök.

Dezodorral is fújom magam, egy ideig hat, aztán megint előjön a szag.

Nem értem, hogy mi ez. Valamikor érzem, valamikor nem.

Régebben egyáltalán nem volt ilyen. Mi ez?

Mit csináljak? Segítsen valaki!

2017. nov. 29. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Izzadtsagszag?

Ha valaki túlsúlyos vagy streszzelt budösebbet izzad.

Az a cucc amit atizzadtal hagymaszagúra dobhatod, sose jön ki a szag.

Tusolas utan szaradj meg rendesen utana golyósdezodor es rá egy réteg spray is.

Masik tipp: tégy vékony intimbetétet a bluzaid hónaljához, úgy h odaragasztod a blúzod belsejébe.

Remelem segitettem

2017. nov. 29. 22:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne stresszelj és használj szappant tusfürdő helyett. Csak ne baba szappant. Én nem használok illatszereket, mégsem vagyok büdi, csak akkor ha idegeskedek valami miatt.
2017. nov. 29. 22:39
 3/14 A kérdező kommentje:

15 éves fiú vagyok.

Nem vagyok túlsúlyos, vékony vagyok.

Nem hagymaszagú, nem is tudom ezt a szagot megnevezni. Mint valami rothadt valami, mikor már tényleg nagyon büdös, vagy nem is tudom.

De hogy van ez? Valamikor érzem, valamikor nem.

Dezodorral meg keveredik. Mindkettőt érzem, később meg mégbüdösebb leszek.

Már komolyan, sokszor rosszul vagyok tőle. A hányinger is elkap.

2017. nov. 29. 22:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A Rexona rendszeres használatával elmúlik a büdös szag. Baktériumok okozzák. Este ezüstkolloiddal fújd be a hónod alját.
2017. nov. 29. 23:02
 5/14 A kérdező kommentje:

Rendben. Kipróbálom a szappant, illetve a Rexona termékeket.

Remélem tényleg hat, és majd elmúlik.

Köszönöm a válaszokat. :)

2017. nov. 29. 23:14
 6/14 anonim ***** válasza:
52%

Lehet, hogy nem is vagy büdös, csak túlérzékeny vagy a szagokra. (Nem szedsz véletlenül valami cinktartalmú étrendkiegészítőt vagy gyógyszert?) Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy amikor találkozol a családtagjaiddal, közeli barátaiddal, megkéred őket, hogy őszintén mondják meg, érzik-e a testszagod és az kellemetlen-e.

Ha senki sem érzi, akkor az orroddal van a gond. Próbálj felülkerekedni rajta.

Ha tényleg rossz testszagod van, az lehet rossz táplálkozás vagy hormonális változások miatt (ezért nem büdösek a gyerekek). Erre sem az a megoldás, hogy literszámra locsolod magadra a pacsulikat, meg agyonfertőtleníted a bőrödet. Egyrészt a túl sok mesterséges illat is lehet irritáló mások számára (én pl. ezért nyitnék ablakot), másrészt tönkrevágod a bőrödet és az egészséges testflórádat. Igen, a bőrünkön is laknak bacik, ez normális (ahogy az izzadás is), de a túlzott tisztálkodás hatására oda nem való baktériumok, gombák is megtelepedhetnek rajta, és igazából ezek a büdösek. Keress a bolti kozmetikumok helyett természetes tisztálkodószereket, és ne vidd túlzásba ezek használatát sem! És figyelj oda, miket eszel.

2017. nov. 30. 14:00
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok túlérzékeny a szagokra. Az orrom nem a legjobb, kicsit tompa, viszont ezt a szagot érzem, nagyon is.

Nem tudom, mi az oka a büdösségemnek. Én bűzlök egyébként? Én a ruhát érzem.

Itthon nem érzem, csak iskolában, vagy mikor megyek iskolába, és hazafelé.

Szégyellem, nem kérdezgetem másoktól, büdös vagyok-e, vagy sem.

Viszont mintha furcsábban viselkednének körülöttem, szagolgatnak, elfordulnak, stb.

Nagyon bánt. De nem tudok mit tenni.

2017. nov. 30. 15:38
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Én már sejtem a hibát.

A felkelés és a felöltözés közben hiányzik a pisilés.

2017. nov. 30. 20:47
 9/14 A kérdező kommentje:

Most mire célzol?

Nem pisilek be.

Amúgy se pisi-szag.

2017. nov. 30. 22:16
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
én is az vagyok, de a legszebb, hogy én mindig csak a deóm illatát érzem.......
2017. dec. 1. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!