Ennyi idősen mennyire gyakori az ekkora mértékű magasság növekedés?
Figyelt kérdés
21 éves fiú vagyok, körübelül 15-18 évesen voltam 160-170 centi,19 évesen 173cm, 1 éve 175 és jelenleg közel a 21-hez 178.
Olvasgattam,hogy akik ennyi idősen is nőnek, azok már csak maximum millimétereket, de én évi szinten 2-3 centit növök még 18 felett is.
Viszont nekem kimaradt a kamaszkori hirtelen magasságnövekedés, akkoriban is csak maximum 2-3 centit nőttem évente, viszont ez még jelenleg is tart. Aminek persze nem vagyok ellenére, sőt örülök is neki, csak épp érdekes.
Ez mennyire normális?
2017. nov. 18. 20:20
1/1 anonim válasza:
Érdemes lenne elmenni egy endokrinológushoz. A belső elválasztású mirigyek működése bonyolult kölcsönhatásban úgy történik, hogy a nemi mirigyek hormonjai leállítják az agyalapi mirigy növekedési hormon elválasztását. Ha ez láthatóan ill. hormonvizsgálattal igazolhatóan nem történik meg, akkor sokszor valamilyen jóindulatú daganat nyomásával ingerli az agyalapi mirigyet több növekedési hormon elválasztására. Ez pedig orvosolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!