Mit lehet tenni korpa ellen?
Mondd el a szüleidnek, ez nem igénytelenség, ne aggódj.
A lényeg, hogy a fejbőröd ne fázzon meg: ha hideg van kint, húzz sapkát, ügyelj arra, hogy leizzadt fejjel ne legyél hidegen, hajmosás után csavard törcsibe a hajad, és szárítsd meg meleg levegővel (de ne a legmagasabb fokozaton)
Nekem is nagyon durván az. Nekem olyan szinten nem termel zsírt a fejbőröm (mondjuk az arcbőröm is száraz, meg mindenhol máshol is), hogy nem nagyon tudnak vele mit csinálni. Kicsit sűrűbben mosom emiatt (2-3 naponta), a középvonalnál nagyon zsíros krémet szoktam rárakni kb. fél ujjnyi vastagon (reggelre azt is beszívja), és tényleg jót tesz neki a szárítás, és ne hagyd, hogy megfázzon.
Amúgy nekem semmiféle korpa elleni sampon vagy pakolás nem segített, de megfigyeltem, hogy mikor festem a hajam, akkor utána a következő hajmosásig nem korpás egyáltalán, sőt még talán után 1-2 további hajmosást kibír (vagy a krémhajfestéktől van, mert beszívja a fejbőröm, vagy a hidrogén-peroxidtól,ami fertőtleníti).Mivel fiatal vagy, így egyelőre próbáld végig a pakolásokat, samponokat, krémeket, hátha neked valamelyik használ. :)
Ez amúgy nem szégyen, ne kezeld úgy. Ez egy megoldásra váró probléma. Sok sikert és jó egészséget kívánok neked!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!