Az orvosi és a kórházi igazolás ugyanaz?
Nem, egyértelmű, hogy nem ugyanaz. Az orvosi igazalas azt igazolja, hogy beteg voltál, a kórházi meg azt, hogy kórházban voltál bennfekvo betekent.
Ilyen igazolást mondjuk max a tb kérhet tőled tappenz szamitasahoz.
Orvosi és kórházi igazolást is el kell fogadniuk! De valóban nem ugyanaz.
A kórházi fehér, és az áll rajta, hogy osztályukon ettől-eddig ellátásban részesültél.
Az háziorvosi igazoláson pedig az van, hogy ettől-eddig betegállományban voltál + rá tudja írni, hogy keresőképes vagy-e (ilyen nincs a kórházin).
" aki kórházi kezelés alatt áll eleve keresokeptelen. ..."
Miért is?
ha én pl a bőrgyógyászaton megjelenek rendszeres kezelés céljából (mondjuk pikkelysömör), attól nem vagyok keresőképtelen.
Ha a gasztrón megjelenek rendszeres gondozás miatt pl colitis miatt, attól még nem vagyok keresőképtelen.
Ha a diabetológián cukorbetegséggel gondoznak, nem vagyok keresőképtelen.
Ha a tromboembólián gondoznak, nem vagyok keresőképtelen, stb, stb...
#4. Az nem olyan eset, amire ha kérsz, orvosi igazolást adnak (hogy szakrendelésükön megjelentél)?
Olyat, ami távollét igazolás céljából kitűnő, csak épp arra nem fizetnek semmit.
4,
a kórház erre nem ad neked igazolást. A kezelést végző orvos ad, tehát ugyanolyan orvosi igazolás, mint amit a háziorvos adna.
A kórházi igazolást a kórház adminisztrációs részlege adja ki és azt igazolja, hogy bennfekvo beteg voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!