Úgy ki van száradva a kezem, hogy tiszta mélyedés, már néha vérzik is. Mit tehetnék?
Takarító vagyok, sokat éri víz a kezem.
Az enyémen nagy szétnyílt sebek vannak.
Próbáltam mindenféle krémet, babaolajat is, de a dm körömvirág krémje vált be legjobban.
Olajos hatása van, rajta szoktam hagyni vastagon 1-2 órát majd megtörlöm a kezem és lefekszek aludni, éjszaka pedig szépen beszívja.
A körömvirágkrém jó, segíthet még, ha lefekvés előtt felkened és ráhúzol egy cérnakesztyűt, mint egy pakolás, úgy fog hatni.
A legcsúnyább területekre a kirepedt kezemre Lorinden krémet tettem, nem szabad gyakran, mert szteroidot tartalmaz. Nagyon használt egy-két alkalom is.
A legfontosabb a megelőzés: kezdj el kesztyűt hordani, legalább reggelente!
2# vagyok
Én is ekcémás vagyok, pont ezért nem szabad engedni hogy kiszáradjon.
A körömvirág gyulladáscsökkentő, de hallottam már az extra szűz olivaolaj külsőleg alkalmazásáról is.
Az is gyulladáscsökkentő és persze jó a kiszáradt kézre is.
nekem is ugyanilyen a kezem, én kesztyűt hordok már pár hete, a tusfürdőm, mosogatószerem, kézmosó szappanom is mind-mind bio, mentes mindenféle fisfostól, amire érzékeny lehet. naponta többször kenem Biomed vadgesztenye és körömvirág krémjével, plusz csepegtetek rá ligetszépe olajat, és a patikákban kapható Unguentum hydrosum krém is szokott segíteni. néha csepegtetek rá mandulaolajat, olívaolajat, csipkebogyó olajat, ezek sem rosszak. ha nagyon rossz a helyzet, sajnos nekem csak a szteroidos krém segít (bőrgyógyásznál voltam, ő írta fel). rengeteg kézkrémet kipróbáltam már, kezdve a Niveától az agyonreklámozott bio meg natúr cuccokig, és csak azt mondhatom, hogy ne higgy a krémeknek, higgy az összetevőknek: ha van a krémben Alcohol denat. (vagy Alcohol), SLS, parfüm/illatanyag, parabén, bármilyen csúnya összetevő (Krémmánia oldalon tudod ellenőrizni), akkor kerüld el.
nekem még a stressz, vízhiány, vitaminhiány is kihozza az ekcémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!