Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vérnyomásom miatt most már...

A vérnyomásom miatt most már lemondhatok a szexről is? Vagy mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

A vérnyomàsom elég ingadozó gyógyszer mellett is.110/70 és 180/110 között mozog.Ez persze a két ritkàbbik véglet.De télen inkàbb emelkedettebb.Múltkor nagyon megijedtem,mert két orgazmus utàn hirtelen nagyon felgyorsult a pulzusom (mikor felàlltam az àgyból),nagyon gyenge voltam és felment 180/110-re.2 db sürgősségi vérnyomàscsökkentőtől is alig akart lemenni.Aztàn bevettem egy frontint is és elaludtam.Hajnalba felkeltem és ugyan úgy rosszul lettem.

De màr "csak" 160/100 volt. Hasonló rosszullétem mensi 2.napjàn vagy a ciklusom középső napjàn szokott lenni.Szex miatt eddig még nem volt.Most nem az emlitett napoknàl tart a ciklusom.Az utóbbi években voltam sok szívvizsgàlaton,vérvétel,stb...semmit nem talàltak.Még nőgyógyàszati hormonokat is néztek,az is rendben.

Az lehet baj esetleg,hogy előtte sokàig fürödtem elég meleg vizben?

Vagy ez a vérnyomàskiugràs ilyenkor természetes?Talàn csak én paràzom túl?Hajlamos vagyok amúgy szorongàsra,pànikra.

2017. nov. 6. 22:32
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

A vérnyomásproblémákat nem lehet alkalmi gyógyszerekkel kezelni. Orvos által beállított, tartós szedés szükséges, pl Ramipril. Csak a magyar orvostársadalom kicsit le van maradva e téren.

A magas vérnyomásnak egyébként a fizikai aktivitások kifejezetten jót tesznek, azaz épphogy mozognod, sportolnod kellene. A szex irreleváns, mivel nem komoly aktivitás.

2017. nov. 6. 22:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Én orvost kérdeznék
2017. nov. 6. 22:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Napi gyógyszert is szedek rà.szex ügyben még nem kerdeztem mert eddig attól nem volt bajom.
2017. nov. 6. 22:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Amugy 40 éves vagyok.De nem vàltozókor!Ezt mondta a nődoki a vérvétel alapjàn.
2017. nov. 6. 22:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Ingadozó vérnyomás, emelkedett pulzus, pánikhangulat: tipikus pajzsmirigy túlműködési tünetek. A TSH érték rendben van?

Az okának kell utánajárni mert te most tüneti kezelést használsz. Elképzeljető hogy egészségtelen életmód.

[link]

egy kis olvasnivaló

2017. nov. 6. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Esetleg pánikbeteg nem vagy?
2017. nov. 6. 23:28
 7/9 A kérdező kommentje:

Tsh,azt mār nézték többször,minden rendben.Ràmfogtàk hogy pànikbeteg vagyok.De én nem hiszem el.Az igaz,hogy szorongok,túlsàgosan figyelek magamra mert félek hogy egyszer valami szivrohamot kapok a vérnyomàsom vagy pultusom miatt.Màr folyton erre gondolok.Mostmàr a szextől is elment a kedvem,mert làtom az is simàn kinyìrhat.

Sose ittam,nem cigiztem.Màr évek óta nem iszom koffeines cuccokat sem.Étkezésem àtlagos,nem eszek sokat ęs próbàlok egészségesen.Munkàmból adódóan mozgok is sokat.Hàt szressz,sajnos az bőven akad,de azzal nem tudok mit kezdeni.

2017. nov. 7. 04:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Pont ezért pszichés betegség, mert szorongsz, stb. Ez kihat a szívre is. Ha a lélek beteg, a test is!
2017. nov. 7. 05:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Elso az h szex utan ne pattanj fel

Siman fekudj meg vagy fel.orat ha kell majd lassan kellj fel !

2017. nov. 7. 06:40

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!