Tényleg csökkenhet a citrom c vitamin tartalma ha forró teába tesszük?
Figyelt kérdés
2017. okt. 27. 20:02
1/5 anonim válasza:
A C-vitamin hőre bomlik. Szóval igen.
2/5 anonim válasza:
Legtöbb vitamin közel 100 fokon bomlásnak indul és a gyümölcsök zöldségek enzimjei is . Ezért jobb a nyers vagy párolt étrend .
3/5 anonim válasza:
Igen, csökken. De ebbe mi az érdekes? Nem a C vitamin miatt tesszük a teába, hanem a kellemes íze miatt.
4/5 anonim válasza:
Igen, a C-vitamin érzékeny a hőre, amúgy a fényre is. Forró teában már egész lelkesen és gyorsan bomlik.
5/5 Ignis Subdialis válasza:
Nézzük reálisan. Fél deci citromlé 2 dl teában már az élvezhetőség határán van. Fél deci citromlében maximum 20 mg C-vitamin van, vagyis a legkisebb dózisú (50 mg) C-vitamin tabletta felét se éri el. Komolyan aggódnunk kellene, hogy ennek még egy része el is bomlik? :)
(Érdekes megfigyelés ugyanis, hogy elkezd szétesni a C-vitamin hő hatására, de mégsem bomlik le mind. Főzött dolgok vitamintartalmát méregették, pl. szörp, lekvár, s találtak benne elvileg hőérzékeny vitaminokat mérhető mennyiségben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!