Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » KULLANCSÍPÉS! SEGÍTSÉG, mit...

KULLANCSÍPÉS! SEGÍTSÉG, mit csináljak?

Figyelt kérdés

SZiastok délután párommal kimentünka tóra pecázni,mondom most az egyszer nem veszek fel melltartót..kint voltunk kb 2 órát,majd hazajöttünk elmentünk zuhanyozni és láttam hogy a mellembe van egy kullancs,párom rötön kiszalad a csipeszért,kiszedte egészbe,hála Istennek.aztán apu felhívta az ügyeletet hogy most mi legyen aztmondták csak akkor menjünk ha pirosodik..ennyivel elintézték.

Szeretnék most innét is információt gyüjteni bennetek volt már kullancs?mennyi az esélye hogy fertőzött ami ép bennem volt? kicsit félek

Előre is köszönöm!

19/L

2010. máj. 29. 21:29
 1/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Ha nem kullancskiszedő-csipesszel szedte ki, hanem akármilyen csipesszel, akkor lehet hogy benyomta a sebbe a kórokozókat is. A Lyme-kór a leggyakoribb, annak tüneteire keress rá.
2010. máj. 29. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Igazuk volt: akkor menjetek, ha a környéke kokárdaszerűen bepirosodik az elkövetkező napokban. Akkor elkapta a Lyme-kórt. Ha láza és tarkómerevsége lesz, akkor agyhártyagyulladás - ez utóbbi ellen létezik hatásos védőoltás.
2010. máj. 29. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem menj el dokihoz holnap, akkor majd megnyugtat, h nincsen semmi, remélhetőleg..
2010. máj. 29. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:

már magamból egy csomót kiszedtem mégse lett semmi bajom tőle.

De azért figyelgesd néha nem e gyullad be de szerintem el fog múlni.

Amúgy ha ennyire aggódsz akkor miért nem fújod be magad kullancs riasztóval?

De amúgy a fertőzéstől nem kell félni ugyanis a kullancs vérszívás után 4-6 órával engedi a fertőzött nyálát a szervezetbe úgyhogy nem való színű hogy komolyabb bajod lesz.

2010. máj. 29. 21:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!sokat segitettetek vele,hát az az igazság hogy csak szemöldök csipeszünk volt itthon:\

utolsónak : eddig nem tartottam semmi ilyentől ugyanis rikán járok az ilyen helyekre eszembe sem volt hogy netán egy kullancsal a mellembe térek haza:(

de egy biztos tanultam eből melltartó és kullancsirtó nélkül nem megyek sehova,holnap átmegyek a szomszédba ott isorvos lakik ő kezelt vastagbélgyulladással is,biztos mostis tud adni valamit aztán meg mnimum lesz hogy ezekutén egy oltás...

köszi mindenkinek

2010. máj. 29. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!