Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit szedhetek neocitrán helyett?

Mit szedhetek neocitrán helyett?

Figyelt kérdés

Arra allergiás vagyok.

Most kigugliztam a coldrex és a neocitrán hatóanyagait, paracetamolra asszem nem vagyok allergiás, c vitamin van még mindkettőben, sztem arra sem.

fenilefrin-hidroklorid, feniramin-maleát ami még van a neocitránban, coldrexben csak a fenilefrin-hidroklorid...

Vajon arra lehetek allergiás? tehát a coldrex se jó?

(orvoshoz nem szeretek rohangálni, de megfáztam, és sok dolgom lenne...)

pénzem meg nincs, nem dobnék ki az ablakon néhányezret feleslegesen coldrexre.

Ja, az allergia tünetei:

kegyetlenül viszket a szám, torkom.

2010. máj. 29. 18:42
 1/6 anonim ***** válasza:
szia. en a feniramintol vagyok rosszul, mert kulon kulon kiprobaltam az oszes gyogyszer ami bennuk van, es csak az osszekoto anyag, a feniramin amitol rosszul vagyok. en erdelyi vagyok itt lehet kapni egy algokalmin nevu gyogyszert( natrium phenyl dimethyl pyrazolonum tartalmu, es nem azonos a magyar algopyrinnel) ez fajdalomcsillapitato, es en ezt szoktam bevenni papcetamollal, ez a legjobb lazcsillapito is.
2010. máj. 29. 19:05
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi!

Akkor lehet h coldrex lesz belőle....(abban nincs feniramin-maleát)

Nekeneked hogy jön ki az allergia/érzékenység?

2010. máj. 29. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:
elso vagyok feniramin mindegyik ilyen por stilusuban van, ez koti ossze a gyogyszeret, hogy mindegyik egyet egyszerre bele tudjak rakni. nekem eloszor gyomoregessel kezdodik, aztan atcsap remes hanyingerbe, ami orakig is eltart. kerdezz ra a patikaban, hogy szedhetsz-e fajdalomcsillapitot es paracetamolt egyutt. ha van nalatok valami olyan ami megy. , mert mondom nalunk itt romaniaban van ez a gyogyszer, de nalatok nincsen, sot az unioban sehol nincs...fajdalomcsillapito ez is csak mas hatoanyaggal. a porok jok mert hamar hatnak mivel eleve oldott allapotban van, es nem kell eyszerre 4-5 fele gyogyszert bevenni, de sajna nem mindenki birja.
2010. máj. 29. 19:30
 4/6 anonim ***** válasza:
jah, es a fenliferin, is ilyen osszekoto anyag...
2010. máj. 29. 19:32
 5/6 anonim ***** válasza:

A fenilefrin NEM összekötő anyag, hanem az egyik összetevő. Érösszehúzó hatása van, orrdugulást enyhíti, légzést segíti.

Szerintem a feniramin lehet a ludas. Ez egy antihisztamin, vagyis allergia ellenes szer ELVILEG, de lehet rá bárki allergiás.

Ez az én privát véleményem, nem vagyok gyógyszerész.

2012. nov. 22. 23:13
 6/6 Wowerman válasza:
Azért butaságokat ne írjunk... lehet használni a google-t, a feniramin NEM puszta kötőanyag, az is ugyanolyan vegyszer mint a fenilefrin, különböző hatásai vannak.
2013. jan. 20. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!