Napi 3 db c-vitamin nagyon sok?
Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 18:00
1/9 anonim válasza:
Hát ha 50mg - os mind a három akkor nem sok.
2/9 anonim válasza:
Attól függ, mennyi a "C" vitamin tartalma a tablettának. A midenhol kapható leveles általában 60 mg-os, vagyis semmit nem ér. Naponta legalább 500 mg-ot, de akár 1000-et is elfogyaszthatsz. A feltatlálója /Szent-Györgyi Albert/ naponta 1000 mg-ot fogyasztott élete végéig.
3/9 anonim válasza:
Szent-Györgyi naponta nem 1000mg-ot, hanem 8000mg-ot evett meg.. Honnan szedted a 100 mg-os hülyeséget? Az a normális!
Különben túladagolni s elehet, ha megeszel napi 5000 mg-ot se lesz bajod...
5/9 anonim válasza:
"Amit viszont mindenkinek naponta szednie kell, az a C-vitamin. Napi szinten felnőtt korban 2.000 mg mindenképp ajánlott, megfázásos, influenzás betegség esetén 10.000mg (1-2 óránként 1.000mg) ajánlott. Gyerekeknél napi 500-1.000mg ajánlott 10 éves kor felett."
Szerintem jó cikk:
6/9 anonim válasza:
Én azért nem ennék ennyit, főleg ha egészséges vagyok...
7/9 anonim válasza:
Mert? Elmondanád, hogy milyen rossz hatásai vannak?:) Kipisiled, ha sokat eszel belőle...
8/9 anonim válasza:
Tényleg nem vitatkozni akarok, de én a napi 1000 mg-os adagot olvastam Szent-Györgyivel kapcsolatban. Az én olvasmányomban ez volt!
9/9 anonim válasza:
Én rendszeresen sportolok, és szedek c vitamint. Naponta kb 2-2,2g-ot fogyasztok, főleg az idő miatt is. Mióta szedek vitamint egyáltalán nem vagyok beteg. Van, aki 12g-ot szed naponta. Nem baj ha sokat szedsz, mert úgy is kivizeled. (De azért EGYSZERRE 1g-nál többet nem ajánlatos szedni az aszkorbin savból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!