Aggódom: enyhe szívzörej miatt elrendelt szívultrahang. Mi lesz?
Tavaly is előzetes munkaköri alkalmassági és OKJ-s alkalmassági vizsgálaton meghallgattak (rendesen rövid ideig), semmi. Idén meghallgattak ismétlődő (éves) munkaköri alkalmasságin, jó hosszasan hallgatott a doktornő, de semmit se mondott. (Ő amúgy alapos, munkatársamat és elvileg másik embert EKG-ra is elküldött, mert hallott valamit.)
Most belgyógyászhoz mentem (ugyanaz a cég, ő a foglalkozáseü. szolgáltatónk), teljesen más kérdés-kérés miatt. Ő is megvizsgált általánosan, sokáig hallgatott.
Mondta, hogy mintha hallana zörejt, ezért szívultrahangra küld. Más nem említette még a zörejt? Mondtam, hogy nem. Mondta, hogy lehet, hogy a füle csal, de meglátjuk.
Valahol örülök is, hogy voltaképp béren kívüli juttatás keretein belül kapok egy ilyen vizsgálatot, de azért aggódom.
Mi a szívzörej? Ennek még utánanézhetek.
DE:
Mivel jár a gyakorlatban, ha találnak valamit? Sportoljak többet / eltilthatnak mozgásformáktól? (Jelenleg kétkeréken közlekedem kb. mindenhova).
Hogy-hogy eddig senki se mondta? Lehet ideiglenes, jobb fülű az orvos vagy mi?
Most jópár napig aggódni fogok, amíg megtörténik a tényleges vizsgálat.
Ne aggódj szerintem, ha épphogy csak hallani valamit akkor az biztos nem komoly (ha egyáltalán jól hallotta a doki), persze mindig érdemes kontrollra járni. Az uh mellett amúgy csináltass EKG-t is ha eddig azt nem csináltak.
Sportolj továbbra is, ne cigizz, próbálj egészségesen étkezni, figyeld a vérnyomásod. Esetleg szedj rendszeresen magnéziumot. A sporttól amúgy tuti nem fognak eltiltani (én is simán sportolhatok pedig volt gyerekkoromban szívműtétem és jelenleg az egyik szívbillenytyűmmel van gond, de csak kontrollra kell járom és figyelni hogy okoz-e pl pitvar/szív megnagyobbodást)
Köszönöm!
162 cm és 62 kg kb, a vékony felső határa, bár magamnak tetszem így. :D
De a fiatal és a nő igaz.
EKG-ba be is toltak rögtön, addig nem találkozhattam a belgyógyásszal.
Hihetetlen különbségek vannak az állami és a magán ellátás között.
Itt vagyok.
A kardiológus szóban azt mondta, hogy az egyik billentyűnél valóban van egy kis visszaáramlás, de ne érezzem magam szívbetegnek, ekkora eltérés sokaknak van.
A leletet nem igazán értem....
Ahol milliméteres értékek vannak, gondolom ott mérte le a falvastagságokat stb, ott a legtöbb az alsó határ közelében áll, egy meg a felső határ felett van.
Bár ha gond lenne, nyilván mondta volna.
Szia! Én vagyok az, aki érdeklődtem a szíved felöl.
Enyhe visszaáramlás valóban elég gyakori és semmiképp sem minősül szívbetegségnek, a kis zörejt tekintsd inkább szexepilnek :-))
Ha egyébként jól vagy, nincs panaszod, nem dobog össze-vissza, nem gyorsul fel váratlanul, stb, akkor ez egy ártalmatlan eltérés.
Írj, ha van kedved!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!