Miért gyullad be folymatosan a lábam nagyujján a köröm mellett? Volt már ilyen problémátok?
Figyelt kérdés
Mind a két lábamon olyan, de csak azon az oldalán, amerről a többi lábujjam is van, de nem ér hozzá a mellette lévő. A pedikűrös azt mondta, hogy nem látja mi lehet a gond. Időnként genny is jön belőle és persze fáj is. A múltkor kivágtam a körmöm, de nem segített. Eddig egyenesre volt vágva amikor begyulladt. 36 éves nő vagyok.2010. máj. 27. 21:50
1/5 anonim válasza:
Szia! A problémádnak benőtt lábköröm a neve,ez hajlam sajnos.Soha nem szabad kivágni a széleket,mert annál mélyebben nő be utána.Mindig egyenesre vágd!Nem szabad szoros cipőt hordani,se műanyag cipőt,csak bőrt,és csak pamut zoknit,ha lehet.Sokat legyen mezítláb a lábad,lehetőleg ne fülledjen be.Sebészeten meg tudják csinálni kisebb műtéttel,ami elég brutális,és nem végleges,mert kb egy év múlva újra benő.Magán-klinikákon van végleges megoldás lézerrel,drága,de megszűnik legalább,megéri.
2/5 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt ilyen gondom, bár már tavaly nyáron is az egyik ilyen érzékeny volt, de nem gyulladt be. De nincs benőve a köröm, akkor is úgy hívják. A pedikűrös megnézte. Most szerencsére már lehet szandiban, vagy papucsban járkálni.
Egyébként mit csinálnak vele, ha elmegyek orvoshoz? Leszedik a körmöm? Mert annak értelmét nem látnám. Olyan mintha érzékeny lenne ott a bőröm, hogy a saját körmöm széle irritálja, de nincs benőve.
2010. máj. 27. 22:20
3/5 anonim válasza:
Az előttem szólóval értek egyet.Én a lézereset javasolnám.
Apukámnak volt ilyen problémám sokáig,akkro megcsinálták a műtétet,azóta semmi baja.A műtét is gyors és elérzéstelenítik,utána is viszonylag hamar gyógyul.
4/5 A kérdező kommentje:
De mit csinálnak a lézerrel? El sem bírom képzelni.
2010. máj. 27. 23:11
5/5 anonim válasza:
Tegnap 22:09-es vagyok.Sebészetre ne menj,letépik a körmöt,aztán kivágják a gyulladt húst a körömágyból,összevarrják,majd hetekig fájdalomcsillapítón élsz,ráállni se tudsz,szörnyű.És kiújul minden esetben,és kezdődik minden előlről.A benövést te nem is látod,mert a körömágy alá nő be oldalt a körömszél.A lézer kíméletes,és végleges,bár nem tudom,milyen elven működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!