Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy ha...

Mi az oka annak, hogy ha valaki az öreg, beteg állatát agyonlövi, állatkínzónak bélyegzik, viszont ha állatorvossal megmérgezteti, akkor minden rendben van?

Figyelt kérdés
Vagyis:miért nem mindegy,hogy ki és hogyan öli meg az állatot?Feltételezzük,hogy az agyonlövés NEM okoz nagyobb szenvedést mint a méreginjekció!

2017. szept. 27. 11:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
14%

Mindkét esetben állatkínzásról beszélünk. De kibővíteném egy harmadik opcióval:

Azok az emberek, akik a boltban leemelik a tejet a polcról, szintén állatkínzók. Akik bőrkabátot vásárolnak, szintén állatkínzók.

De ha a gyerekedet fiatalon elkezded az állatkínzáshoz szoktatni, lelkiismeret nélkül fog tejterméket, húst enni későbbi életében is.

2017. okt. 3. 14:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Miért volnának állatkínzók a bolti tolvajok?-miért tartoznának egy csoportba?
2017. okt. 3. 16:03
 13/14 anonim válasza:

Elmondom, mi az oka: neked NEM posztod eldönteni, hogy melyik állat élhet, melyik nem!

Ez az ÁLLATORVOS hatásköre, ő azért járt 5,5 évig egyetemre, hogy pontosan megtudja állapítani azt, hogy mikor nem lehet már mit tenni, és megkönnyíti neki az utolsó órákat/napokat/heteket.

Továbbá: szerintem nem igazán tudod, hogy hogyan működik egy állatorvosi altatás: legelőször beadnak az állatnak egy sima altatót, mint a műtét előtt (legtöbb esetben fájdalomcsillapítót is), és miután ez megtörtént, csak utána adják be a szívmegállást okozó "mérget (...)". Ez bizonyítottan fájdalommentes a kutyának, semmit sem érez belőle egy, miliszekundumnyit sem, ellentétben azzal, ha fejbelövik (igen, az csak egy pillanat, de akkor is fájdalmas neki arra a pillanatra).

Lehet itt fröcsögni, hogy "ha nem okoz nagyobb szenvedést..", de ez teljesen felesleges.

Tudod, ha nagynénémnek töke lenne... :)

Ja, és ennyi erővel miért kegyetlenség, ha valaki az utcán fejbelő egy öreg, beteg embert, és miért nem az, ha az orvos altatja el..? Nalátod.

De mondok egy másik opciót, amit talán már félig meddig fejtegettek az előttem lévők: a kutya/egyéb kedvtelésből tartott állat a család része. Ha valaki hidegvérrel megöli ezt a családtagját, akkor az nagyon sokat elárul a környezetének az ember belső világáról. Mivem a legtöbb ember szereti a kutyáját, ezért nincs szíve végezni vele, ezért viszi el az állatorvoshoz. Valamilyen szinten persze, ezzel a tulajdonos "intézi el a dolgot", de mégsem ő, így könnyebb neki

És ez az érzés ugyan úgy benne van állatorvosokban is. Vannak, akik nem tudják elaltatni a saját kutyájukat (pedig minden eszközük meglenne rá), ezért megkérik az egyik kollégájukat. Olyat is láttam személyesen, hogy egy állatorvos több napig sírt, mert tudta, hogy elkell altatnia a kutyáját, de egyszerűen nem tudta megtenni.

Remélem mindent érthetően írtam le, sry, ha vannak helyesírási hibák, siettem.

2017. okt. 7. 22:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Én csak azt a véleményt tudom képviselni,mely szerint az ember és az állat élete is értelmes és szükséges,bármilyen betegen is.A beteg állatok és a beteg emberek megölése közül vagy mind a kettő megfelel vagy egyik se,vagy mind a kettőt megengedni kell vagy mind a kettőt megtiltani kell.

A beteg állatok megölését én illegalizálnám.Továbbá szerintem fölösleges az állat megmérgezését nem a nevén nevezni,helyette az elaltatást szót használni.

2017. okt. 9. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!