Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Idegileg ki vagyok. Mit tegyek?

Idegileg ki vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Minden kis dolgon olyan szinten felhuzom mar az agyam, hogy utni harapni karmolni kezdem magam. Ha csak peldaul leejtek valamit mar tiszta ideg leszek, akkor is ha elotte teljesen nyugalmi allapotban voltam. De sokszor csak eleg ha ragondolok egy dologra ami idegesit es mar elkap az idegbetegseg...legtobbszor sirogorcsok is jonnek vele egyutt. Nem tudom mit tegyek, sokszor mar verezni is szokott ha megharapom magam vagy karmolom stb... Illetve olyan is elofordul hogy elkezdem utni a legkozelebbi targyar(pl szekreny) es utana belilul az egesz kezem par napig stb...de amigy ideges vagyok egyatalan semmilyen fajdalmat nem erzek(marmint akkor ha harapom magam, vagy utok valamit) viszont mikor lenyugszom akkor mindig faj...nem tudom mit tegyek, felek hogy egyszer komolyabban is fogok magamnak artani...mit tegyek?

2017. szept. 16. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Kezdjél el sportolni. De nem ám csak úgy ímmel-ámmal, hanem keményen. Rendszeresen, sokszor, sokáig. Jó a futás, biciklizés, úszás. Ha lefárasztod magad, nem leszel ideges, és sem kedved, sem erőd nem lesz karmolni, harapdálni magadat.
2017. szept. 16. 15:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó ötlet a sport, de lehet mellette kicsit magadba kéne szállnod és kitalálni hogy mi az ami miatt valóban ideges vagy. Mert szerintem jó esély van rá hogy ezek az apróságok hogy pl leejtesz valami az ilyen "utolsó csepp már". Szóval hogy mi az az alap dolog ami ilyen frusztrációt kelt benned. Az meg hogy nem érzel ilyenkor fájdalmat ez teljesen normális dolog, ezzel minden ember így van. Lehet felkereshetnél egy pszichológust is ha egyedül nem tudsz rájönni mi okozza ezt benned, ott csak beszélgetnétek, gyógyszert nem kapnál, viszont együtt ki tudnátok találni az okot és utána fel is tudnátok dolgozni.
2017. szept. 18. 12:05
 3/3 Kései Sirató ***** válasza:
Pszichológus, vagy pszichiáter segítségére van szükséged. Mellette sportolj, az csak jót tesz.
2017. szept. 18. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!