Annak akinek a csonttörés utáni operációjakor lemezt helyeznek be és azt odaszegecselik, később sem veszik ki, annak lehet e MR vizsgálatot végezni?
Figyelt kérdés
2017. szept. 12. 18:11
1/8 anonim válasza:
MR-t nem szoktak ilyenkor végezni, mert a mágneses vizsgálatnál gyakorlatilag a szöveteken át kitépné a fémet az illető testrészből.
2/8 anonim válasza:
Ez a kérdés engem is érdekelne, ugyanis az MR bejelentkező lapon külön kitérnek ilyenre, hogy van-e. Lehetséges, hogy nem minden ilyen beépített fém mágnesezhető?
3/8 A kérdező kommentje:
Ez szomorú, mert avval, hogy fémlemezt építettek belém, és nem is távolítják el/evvel kizárták, hogy valaha is MR vizsgálatot végezhessenek rajtam.
2017. szept. 13. 08:15
4/8 anonim válasza:
Akkor vagy gondban, ha mellette pajzsmirigy problémád is lenne, mert a kontrasztos CT-n a kontrasztanyag meg jódtartalmú, azt meg azért nem lehetne csinálni. :(
5/8 A kérdező kommentje:
4-es vagyok. Pajzsmirigy alulműküdésem is van.
2017. szept. 13. 12:21
6/8 anonim válasza:
Jódhiányos vagy Hashimoto? Mert utóbbinál a kontrasztos CT is ugrott, előbbinél még nem biztos.
7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom,mert ezt még soha nem vizsgálták, csak felírták a hormonpótló gyógyszert és mondták, hogy ezt életem végéig kell szedni és viszlát.
2017. szept. 14. 07:20
8/8 anonim válasza:
Huh, akkor nem túl jó az endokrinológusod. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!